Baskı Resim Koleksiyonu Sergisi Antalya'da - Son Dakika
Yerel

Baskı Resim Koleksiyonu Sergisi Antalya'da

İstanbul Grafik Sanatlar Müzesinin Baskı Resim Koleksiyonu'ndaki eserlerin bir bölümünden oluşan sergi Antalya'da açıldı.

28.02.2013 21:05

İstanbul Grafik Sanatlar Müzesinin Baskı Resim Koleksiyonu'ndaki eserlerin bir bölümünden oluşan sergi Antalya'da açıldı.

Demircileriçi Fikret Otyam Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile İstanbul Grafik Sanatları Müzesi sahibi Süleyman Saim Tekcan yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek sanatçılara ihtiyaç olduğunu belirterek, belediye olarak bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Süleyman Saim Tekcan da sergide uluslararası üne sahip birçok sanatçının eseri olduğunu kaydederek, "Biz müze olarak onlara gerekli desteği vererek eserler üretmelerini sağladık. Birçok ünlü sanatçımız bu nadide eserlerini bizim sanat atölyemizde yaptılar" dedi.

Tekcan, Antalyalıların sergiye büyük bir ilgi göstermelerini umut ettiğini de sözlerine ekledi.

30 Mart'a kadar açık olacak sergide, arasında Burhan Doğançay, Adnan Turani, Avni Arbaş, Cihat Burak, Mustafa Pilevneli ve Turhan Selçuk'un bulunduğu 26 sanatçının özgün baskı teknikleriyle yapılmış 51 eseri yer alıyor.

Muhabir: Hüseyin Kanber/ Bekir Bektaş

Yayıncı Açıklaması - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Baskı Resim Koleksiyonu Sergisi Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement