Bence Menderes" Gezi'ye İthaf Edildi - Son Dakika
Yerel

Bence Menderes" Gezi'ye İthaf Edildi

Bence Menderes" Gezi\'ye İthaf Edildi

Menderes Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Bence Menderes" konulu ulusal fotoğraf yarışması sona erdi.

04.03.2014 00:34

Menderes Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Bence Menderes" konulu ulusal fotoğraf yarışması sona erdi.

Fotoğraf sanatını desteklemek, ilçenin kültürel değerlerinin ve doğal güzelliklerinin katılımcıların yaratıcı çalışmalarıyla sergilenmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya toplam 546 eser katıldı. Her yaştan amatör ve profesyonel çok sayıda fotoğrafçının ilgi gösterdiği yarışmada birinciliği Akın Kılıç, ikinciliği Murat Yılmaz, üçüncülüğüyse Ercan Pek kazandı. Mansiyon ödülüne layık görülen eserlerin sahipleri İsmet Danyeli ve Murat Işık olarak belirlendi. Menderes Belediyesi Özel Ödülü kategorisinde belirlenen eserin sahibiyse Süheyl Güleç olarak açıklandı.

Menderes Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın seçici kurulunda yine İzmirli fotoğrafseverlerin aşina olduğu, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Ünal, aynı fakültenin Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Fotoğrafçılık ve Grafik Anabilimdalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. AlahattinKanlıoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü Arş. Gör. Sumru Yıldırım Kaya, fotoğraf sanatçısı Nilay İşlek ve Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün yer aldı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada jüri üyeleri eserlerin arasında seçim yapmakta zorlanırken Menderes ilçesinin doğal, kültürel ve tarihi dokusunun karelendirildiği 33 eserin de final sergisinde yer almasına değer buldu.

ERGUN ÖZGÜN: "TOPLUMUN LÜMPENLEŞMESİNE VE ARABESKLEŞMESİNE İZİN VERMEDİK"

Eserlerde tema ve zaman kısıtlaması olmazken Menderes ilçesi sınırları içinde çekilme şartı aranan yarışmanın ödül töreni Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Sanat Merkezi'nde yapıldı. Törende konuşan Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün bugüne değin yapılan etkinliklerde belli bir çizgiyi korumaya özen gösterdiklerini ifade ederek, "Sizler Kongre Sanat Merkezimizin ilk konukları, tarih kaydına geçen ilk misafirlerisiniz. Bir kenti değiştirmek demek yolunu, kanalını, binalarını ve aynı zamanda değiştirmek; bir anlayışı, bir bakış açısını değiştirmek ve dönüştürmek demektir. Bu dünya üzerinde belirli bir zamanı, eş zamanı birlikte tüketiyoruz. Bu kenti yeni baştan inşa ederken imalatlarımızın insan profilini şekillendireceğini hiçbir zaman aklımızdan çıkartmadık. Bu yapıyı zenginleştirmek adına, yasa tanımazlık, berduşluk, lümpenleşme, arabeskleşme, hak adalet tanımayan yaşam biçimlerini yaşam alanlarımıza nüfuz etmesinin önünü kesmeye çalıştık. Etkinliklerimizde büyük kalabalıklar toplayıp da buradan siyasal fayda umup bunu oya tahvil etmek gibi bir kolaycılığa kaçmadık. Doğru mesajlar verecek, bizi kültürel olarak zenginleştirecek işlerin önünü açtık ve kendimiz de faydalandık. Temel ilkemiz halkın arkasında değil, yanında ve onlarla birlikte kol kola olmaktır." dedi.

ORHAN BEŞİKÇİ: "TAŞ KÖPRÜ BENCE İZMİR'İN SEMBOLÜDÜR"

Ödül töreninin ve final sergisinin konuğu Araştırmacı Yazar Orhan Beşikçi, Menderes'in İzmir ve Ege Bölgesi tarihindeki önemine değinerek mansiyon ödülüne layık görülen İsmet Danyeli'nin Taşköprü fotoğrafıyla kazandığı ödülü verdi. 2011 yılında Kültür Bakanlığı'nca hazırlanan İzmir İli Kültür Envanteri'ne Menderes'e sadece 16 kültürel varlığına yer verilmesine itiraz ettiklerini dile getiren Beşikçi, envaterin geri çekildiğini ve yeniden gözden geçirildiğini ifade etti. Menderes Belediyesi'nin amblemindeki taş köprünün sadece Menderes için değil tüm Türkiye için öneli olduğunu belirten Orhan Beşikçi "Bana göre bu köprü İzmir'in sembolüdür. Sanatçı arkadaşlarımızın çalışmalarıyla Menderes'in kültürel varlıklarının her geçen gün daha da ortaya çıkacağına inanıyorum."dedi.

ÖDÜLLER GEZİ'YE İTHAF EDİLDİ

Bence Menderes konulu ulusal fotoğraf yarışmasında kategorilerde ödül alan tüm yarışmacıların ödülleri geçtiğimiz Mayıs ve Haziran aylarında tüm Türkiye'de yaşanan Gezi olaylarında hayatını kaybeden gençler adına ithaf edildi. Başkan Özgün Birincilik ödülünü Akın Kılıç'a verirken "Bu ülkede gezi olayları yaşandı. Bu olaylarda can veren çocukların anısına bu ödülü vermek istiyorum" dedi.

Final sergisi Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Sanat Merkezi'nde 7 Mart'a kadar 10: 30 - 17: 00 saatleri arasında İzmirli fotoğraf severlerin ziyaretine açık olacağı belirtildi. Öte yandan serginin Menderes'te kapalı Pazar yeri ve Cumaovası İZBAN otobüs durakları gibi çeşitli yerlerine taşınacağı bildirildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bence Menderes' Gezi'ye İthaf Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement