Beylikdüzü Belediyesi'nden Kadınlara Anlamlı Hediye - Son Dakika
Yerel

Beylikdüzü Belediyesi'nden Kadınlara Anlamlı Hediye

Beylikdüzü Belediyesi\'nden Kadınlara Anlamlı Hediye

Beylikdüzü Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlara bir armağan olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü hizmete açtı.

09.03.2015 14:41

Beylikdüzü Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınlara bir armağan olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nü hizmete açtı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Beylikdüzü'nde anlamlı birçok etkinliğe sahne oldu. Önce Hürriyet Bulvarı'nda öldürülmüş her bir kadın için 300 tane erguvan ağacının dikildiği organizasyonda kadına şiddete dikkat çekildi. 8 Mart'ta ise Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde ilçedeki kadın ve aile olgusunun refahı için çalışacak olan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün açılış yapıldı. Açılışa 3. Bölge CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da katıldı. Oran, Beylikdüzü'nün aydınlık yüzü olan kadınları sevgi ve saygıyla selamladığını söyleyerek "Senede 1 gün değil her gün kadını hatırlamamız lazım. Tüm kadınlar emekçidir. Onların hakkı ödenmez" dedi.

Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ise "Bu özel günde yüzlerimiz gülüyor. Yeni açılan müdürlüğümüzü ve Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

"TOPLUMUN TEMELİ KADIN VE AİLE"

Müdürlüğün açılışında kurdeleyi Milletvekili Oran, Kaymakam Demirkol ve minik kızı Beren ile birlikte kesen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Önce aile, önce kadın dememizin sebebi toplumun temelinin aile olmasıdır. Aile düzeyindeki sorunları çözebilirsek toplumda da herhangi bir sıkıntı kalmaz. İşte biz bu müdürlüğü Beylikdüzü'ne hizmet verebilmesi adına kurduk" dedi.

Kadınların sevgi, şefkat ve barışın daha yoğun yaşandığı bir Dünyaya olanak tanıdığını vurgulayan İmamoğlu, bu hedefe ulaşabilmek adına Beylikdüzü'nde çok çalışacaklarını da ifade etti.

BKM'de çeşitli resim sergilerinin ve kermeslerin düzenlendiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, Başkan İmamoğlu, tüm kadınları tek tek selamlayarak tezgahları gezdi. Hayal dünyasının tablolara yansıdığı bir resim sergisinin de açılışını yapan İmamoğlu'na kalabalık bir vatandaş topluluğu eşlik etti. Günün anlamını ifade etmesi bakımından organizasyonda başarı ve tarihe olan etkileri ile unutulmaz olan kadınların resimleri kültür merkezini süsledi. Anma ağacında ise öldürülen kadınların resimleri ağaç dallarına asıldı, yapılan lirik dans ise ilgiyle izlendi. Kültür Merkezi önünde İmamoğlu, tüm kadınlarla birlikte günün anısına fotoğraf da çektirdi.

YASEMİN GÖKSU KADINLAR VE BARIŞ İÇİN SÖYLEDİ

Günün akşamında ise gerçekleştirdiği çok sayıda sosyal proje ile adından bahsettiren Yasemin Göksu, bu özel günde BKM'de sahne aldı. Söylediği şarkıları kadınlara atfeden sanatçı, "Ünzile" şarkısı ile konserine başladı. Göksu, 1857 yılında Amerika New York'ta bir tekstil fabrikasında tam 129 kadın işçinin yakılmasından sonra 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edildiğini belirterek, "Maalesef bu dünyada kadının, insanın değeri yok. Bizler daha güzel bir dünya için insana değer vermeliyiz" dedi.

Konser sonunda Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan, Yasemin Göksu'ya çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beylikdüzü Belediyesi'nden Kadınlara Anlamlı Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement