Biga'da Kültürel Projelere Ağırlık Verilecek - Son Dakika
Yerel

Biga'da Kültürel Projelere Ağırlık Verilecek

Biga\'da Kültürel Projelere Ağırlık Verilecek

Çanakkale’nin Biga ilçesi Belediye Başkanı İsmail Işık, 4 Milyon TL borç, 21 Milyon TL’lik proje ile devraldıkları belediyeyi ticari işletme anlayışından kurtarmayı hedeflediklerini söyledi.

05.07.2014 16:53

Çanakkale'nin Biga ilçesi Belediye Başkanı İsmail Işık, 4 Milyon TL borç, 21 Milyon TL'lik proje ile devraldıkları belediyeyi ticari işletme anlayışından kurtarmayı hedeflediklerini söyledi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Belediye Başkanı seçilmesinden bu yana yaptıkları hizmetleri ve bundan sonra yapacak planları anlattı. Çanakkale'de yayın yapan Boğaz TV'ye konuk olan Işık, "Belediyeyi 4 Milyon TL borçla devraldık. Ama asıl olanı 21 milyon TL'lik bir proje kucağımızda kaldı. O biraz bizim dengelerimizi bozacak. Bunun için yetkililerle görüşerek farklı bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bir kültür merkezi ve otel yapılmaya çalışıldı. Bunlar seçime çok yakın bir zamanda ihaleye çıktı. Ben Belediyenin ticari bir işletmeye girmesini doğru bulmuyorum bunun için müttehit firmalaralar görüşerek halka yönelik bir proje haline getirmeye çalışıyoruz. 4 Milyon TL borcu olan bir belediye bu 21 Milyon TL'lik proje ile daha da borçlandırılmış ve biz bunu azaltmaya çalışıyoruz" dedi.

Biga Halkının artık Belediye Başkanını değiştirmek istedikleri için kendisini tercih ettiklerini söyleyen Işık "Biga'da Belediye Başkanı seçildiğime çok mutlu oldum. Çünkü doğup büyüdüğüm bir yere hizmet etmek ve burada kalıcı bir eser bırakmayı çok istedim. Bunun yanında Biga'yı değiştirmek istedim. Vatandaşlarımız da bu değişikliği çok istedikleri için beni desteklediler. Projelerimizin altyapılarını yapmaya çalışıyoruz. Birkaç gün sonra belli yerlerde asfalt dökmeye başlayacağız. Bütün Biga halkına sözümüz olan şehir parkı ile ilgili çalışmalarımızı devam ediyor. Geçmiş projesini komple değiştireceğiz. Yeni bir proje ile şehir parkını Biga halkına sunacağız. Bu ilk şehir parkımız bundan sonraki yıl da Şirintepe Mahallesinde yani Biga'nın tam girişinde Biga'nın tanıtımını yapacak bir imajla yapacağız. Daha çok sosyal ve kültürel projeler ağırlık vereceğiz" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Biga'da Kültürel Projelere Ağırlık Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement