Biga'da Zabıtanın Kantin Denetimleri - Son Dakika
Yerel

Biga'da Zabıtanın Kantin Denetimleri

Biga Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede bulunan okul kantinlerine yönelik denetim yaptı.

04.12.2015 09:05

Biga Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede bulunan okul kantinlerine yönelik denetim yaptı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa düzenlenen denetim çalışması kapsamında kantinlerin hijyen koşulları incelenip işletmecilere uyulması gereken konular hakkında bilgi verildi.

Denetimlerde ciddi bir sorun ile karşılaşılmazken, özellikle okul kantinlerinin mevzuata uygun çalıştırılması için gerekli uyarılarda bulundu.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların geleceğin teminatı ve varisleri olduklarını söyledi.

Bu anlamda öğrencilerin faydalandıkları okul kantinlerinin günümüz standartlarına uygun hale getirilmesinin önemli olduğunu anlatan Işık, şunları kaydetti:

"Kantinleri özellikle hijyenik açıdan çat kapı denetimlere tabi tutuyoruz. Yaptığımız denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Biga Belediyesi olarak denetimlerimiz devam edecektir. Denetimlerde, gıda maddelerinin son tüketim tarihi, hijyen ve çalıştırma ruhsatları üzerinde yoğunlaşan zabıta müdürlüğü ekipleri genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda okul kantini işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verdi. Zabıta Ekiplerinin denetimleri yıl boyunca sürecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'da Zabıtanın Kantin Denetimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement