Bilecik Sinoplular Derneği'nden Hıdırellez Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Bilecik Sinoplular Derneği'nden Hıdırellez Kutlamaları

Bilecik Sinoplular Derneği tarafından Hıdırellez Kutlamaları düzenlendi.

07.05.2015 14:30

Bilecik Sinoplular Derneği tarafından Hıdırellez Kutlamaları düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Pelitözü Göleti'nde düzenlenen etkinlikte, sivil toplum kuruluşu olmanın faydalarını sağlayarak bir araya gelip, ortak düşünceleri paylaşmak üzere güzel bir dernek oluşturulduğunu söyledi.

Tarihin ve kültürün güzel yönlerinin bulunduğunu, Hıdırellez etkinliklerinin de bunlardan birisi olduğunu ifade eden Vali Nayir, "Hem tarihimiz hem de kültürümüz, Hıdırellezlerden bereket, birlik ve beraberlik istemiştir. Bu etkinlik başlı başına bereketin simgesidir. Bizleri bir araya getirerek bereket oluşturuyor. Aynı zamanda geleceğe yönelik güzel ümitleri de burada yeşertiyor" dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı da Bilecik'in, birlik ve beraberlik hamurunun karıldığı, kardeşliğin, sevgi ve hoşgörünün egemen olduğu topraklar olduğunu vurguladı.

Dernek Başkan Yardımcısı Çetin Kaya ise kültürler arası etkileşimi artırmak, birlik ve beraberliği devam ettirmek amacıyla Hıdırellez Şenlikleri düzenlediklerini bildirdi.

Yerel sanatçıların konseri ve halk oyunları gösterilenin sunulduğu etkinlikte, Vali Nayir ve Belediye Başkanı Yağcı, yapılan dualarla Hıdırellez keşkeğinin kapağını açtı.

Vali Nayir, daha sonra merkeze bağlı Yeniköy'de düzenlenen "Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı" etkinliğine katılarak, köylülerle sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik Sinoplular Derneği'nden Hıdırellez Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement