Bozüyük Köylerinde Çöp Toplama Projesinin Uygulanmadığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Köylerinde Çöp Toplama Projesinin Uygulanmadığı İddiası

Bozüyük Köylerinde Çöp Toplama Projesinin Uygulanmadığı İddiası

Bilecik’te İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen “Köylerde çöp toplama projesi”nin, Bozüyük ilçesine bağlı köylerde alt yapısı oluşturulmasına rağmen uygulanmadığı, konteynerlerde biriken çöplerin halk sağlığı ve çevreyi tehdit ettiği iddia edildi.

09.12.2015 14:54

Bilecik'te İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen "Köylerde çöp toplama projesi"nin, Bozüyük ilçesine bağlı köylerde alt yapısı oluşturulmasına rağmen uygulanmadığı, konteynerlerde biriken çöplerin halk sağlığı ve çevreyi tehdit ettiği iddia edildi.

Bilecik'e bağlı Bozüyük ilçesine bağlı köylerin evsel atıklarının toplanılması amacıyla İl Özel İdaresi tarafından köylere çöp konteynerleri dağıtıldı. Toplanan evsel atıkların alınması için de bir çöp kamyonu ve çalıştırılmak üzere 2 işçi alındı. Haziran ayında İl Özel İdaresinde çöp kamyonlarının teslimi için tören düzenlendi. Ancak Bozüyük Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2 ay önce İl Özel İdaresinin çağrısı üzerine çöp kamyonunu teslim alarak kurum otoparkına çekilmesini sağladı. Çöp kamyonu 2 aydır kaymakamlık otoparkında bekletilirken köylerde evsel atıklarla dolup taşan çöp konteynerleri halk sağlığı ve çevre kirliliği açısından tehlikeli boyuta ulaştı. Ayrıca evsel atıkları toplamak amacıyla işe alınan işçilerinde bu görevlerini yerine getirmedikleri halde maaş almaya devam ettikleri iddia edildi.

Bilecik Merkez, Gölpazarı ve Söğüt ilçelerinde yaklaşık 3 ay önce başlayan bu hizmetin eksiksiz bir şekilde devam etmesine karşılık Bozüyük ilçesine bağlı köylerde bunun uygulanmaması köy muhtarlarının tepkisine sebep oldu. Bu duruma tepki gösteren köy muhtarları, Köylere Hizmet Götürme Birliğini göreve çağırdılar. Muhtarlar, "Madem ki bu evsel atıkları toplanmayacaktı, o halde neden bizlere çöp konteynerleri dağıtıldı. Konteynerlerde biriken çöpler hem sağlığımızı hem de çevreyi tehdit ediyor. Bu konunun biran önce çözülmesini bekliyoruz. Yazın toplanmayan çöplerin kış gelince toplanacağına da hiç ihtimal vermiyoruz. Bilecik ve bazı ilçelerinde uygulanan bu hizmet Bozüyük'te neden uygulanmıyor. Mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz." Dediler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Köylerinde Çöp Toplama Projesinin Uygulanmadığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement