Bursa'da "Genç Star Yarışması" - Son Dakika
Yerel

Bursa'da "Genç Star Yarışması"

Merkez Osmangazi ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Bursa Liselerarasıı Müzik Yarışması", renkli görüntülere sahne oldu

08.12.2013 11:47

Merkez Osmangazi ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Bursa Liselararası Müzik Yarışması", Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) Osmangazi Salonu'nda yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, jüri üyeliklerini Uludağ Üniversitesi (UÜ) Devlet Konservatuarı Müdürü İsmail Göğüş, UÜ Müzik Eğitmenliği Bölümü öğretim görevlisi Yaşar Kemal Alim, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Mert Kocaili, Devlet Klasik Türk Müziği sanatçısı Hilmi Bozdemir ve ünlü şarkıcı Fatih Erkoç'un yaptığı yarışmada öğrenciler, 5 kategoride dereceye girebilmek için mücadele etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törende, yeni sesleri keşfetmek, gençlerin müziğe ilgisini desteklemek amacıyla düzenledikleri yarışmaya 28 okuldan öğrencilerin başvurduğunu bildirdi.

Bir ülkenin gücü ve büyüklüğünün, gençleriyle ölçülebildiğini vurgulayan Dündar, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız ve gençlerimiz, yarınlarımızı temsil eden en büyük varlığımızdır. Onları desteklemek ve cesaretlendirmek bizim vazifemizdir. Bize göre yarışmaya katılan, emek veren her öğrencimiz aslında bu yarışmayı kazanmıştır. Amacımız böyle bir platform oluşturarak gençlerimizin müzik becerilerini, profesyonel sanatçılarımız ve hocalarımız eşliğinde geliştirmek, öz güvenlerini tazelemek ve müziği hayatlarına profesyonel uğraş olarak kazandırmaktır. Bu konuda başarıya ulaştığımızı düşünüyorum. Tüm yarışmacı ve jüri üyelerine teşekkür ediyorum."

Dündar, yarışmacıların seslendirdiği eserlerden bir albüm oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Jürinin açıkladığı sonuçlara göre, "En İyi Bayan Solist" kategorisinde Nazlı Müftüoğlu ve Melda Önder, "En İyi Erkek Solist"te Batınhan Altan, "En İyi Beste"de Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesi, "En İyi Enstrüman Grubu"nda Nilüfer Özlüce Anadolu Lisesi, "En İyi Düzenleme"de ise Özel Tan Anadolu Fen Lisesi birincilikleri elde etti.

Yarışmada birinci olanlara bin 500 lira para ödülü ve birer plaket verildi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da 'Genç Star Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement