Bursa Valisi Harput, Asfalt Sezonunu Orhangazi'den Başlattı - Son Dakika
Yerel

Bursa Valisi Harput, Asfalt Sezonunu Orhangazi'den Başlattı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa İl Özel İdaresi, 2013 yılı yaz dönemi asfalt sezonunu Orhangazi’den başlattı.

19.06.2013 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa İl Özel İdaresi, 2013 yılı yaz dönemi asfalt sezonunu Orhangazi'den başlattı.

Hamzalı köyü yolu üzerindeki Nadır Tesisleri girişinde yapılan törende konuşan Harput, Orhangazi ile ilçeye bağlı Hamzalı köyü arasında kalan toplam 8,5 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Harput, bu yıl asfaltlama çalışmaları için Bursa genelinde 22 milyon lira harcama yapacaklarını belirterek, yeni sezonda 350 kilometrelik yolda asfaltlama çalışması yapacaklarını aktardı.

Yolu, suyu, elektriği, kanalizasyonu, çevresi, asfaltı, köprüsü, menfezi, barajı ve sulaması gibi aklınıza ne gelirse kırsalın bütün hizmet ve ihtiyaçlarını İl Özel İdaresi'nin karşıladığını belirten Harput, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kırsalda bu sene yapacağımız çalışmaların startını Orhangazi'den törenle başlatılmasına karar verdik. Bizim bu sene köylerimize yapacağımız çalışma elbette sadece bu yollarımızın iyileştirilmesi değil, kanalizasyon, sulama, menfez ve diğer çalışmalarımız da var. Bu sene tümüyle köylerimizde yapacağımız çalışmaların toplam harcama tutarı 30 milyonun üzerine çıkmaktadır. Elbette yollar bir köyün, bir şehrin bir memleketin aynasıdır. Asfalt yol artık hiçbir zaman lüks değil, tamamıyla bir ihtiyaçtır. Sıcak asfalt beton asfalt yapmak suretiyle bütün köy yollarımızı bu hizmete kavuşturmak bizim temel amacımızdır. Çünkü köylerimizde yol olayı sadece bir ulaşım değil, yol aynı zamanda turizmin de tarımın da sağlığın da önemli bir unsurudur."

Harput'un konuşmasının ardından kurban kesildi, dualar edildi ve ilk asfalt çalışması başlatıldı.

Törene, İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Afganistan'dan gelen kaymakam Muhammed Zahir Naziri ile Orhangazi protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Valisi Harput, Asfalt Sezonunu Orhangazi'den Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement