Çan'da Partilerin Bayramlaşma Törenleri - Son Dakika
Yerel

Çan'da Partilerin Bayramlaşma Törenleri

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Biri 'kırmızı çizgi' dedi, biri 'pembe çizgi' dedi, biri başka bir şey söyledi.

19.07.2015 10:00

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Biri 'kırmızı çizgi' dedi, biri 'pembe çizgi' dedi, biri başka bir şey söyledi. Ama biz 'Bu ülkenin kaybedecek bir tek günü yok, hemen başlayalım' dedik. Oldu oldu bayramdan sonra, olmadı dünyanın sonu değil" dedi.

Turan, bayramlaşma programı için geldiği Çan'da yaptığı konuşmada, koalisyon hükümetinin demokrasinin bir parçası olduğunu ancak AK Parti'nin tek başına iktidar olmaya alışık olduğunu söyledi.

Bir başka partinin barajı geçmemesinden kaynaklanan bir teknik sonuç olarak koalisyon ihtimalinin gündeme geldiğini aktaran Turan, "Koalisyonlar daha önceki hükümetlerde denenmiş, ilk defa denenmiyor. Koalisyon demokrasinin bir parçası. Hiç buna itirazımız yok. Ancak biz tek başına iktidar olmaya alışmış bir teşkilatız ve bunu istiyoruz. İnşallah en kısa süre içerisinde tek başına AK Parti'yi iktidar olarak göreceksiniz" dedi.

Turan, 3 partiyle görüşmeler yapıldığını, bayram sonrası hükümetin kurulacağını ancak kurulamazsa da bunun dünyanın sonu olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel Başkanımız işin başında açıkladı, 'Her partiye eşit, ön yargısız olarak görüşmeler yapacağız' dedi. Üç partiye gitti görüşmeler yaptı. 'Hükümetsizlik olmasın diye taşın altına elimizi koyalım' dedi. Biri 'kırmızı çizgi' dedi, biri 'pembe çizgi' dedi, biri başka bir şey söyledi. Ama biz 'Bu ülkenin kaybedecek bir tek günü yok, hemen başlayalım' dedik. Oldu oldu bayramdan sonra, olmadı dünyanın sonu değil. Açık konuşuyorum olmadı dünyanın sonu değil. Tekrar gideriz milletimize 'Hatalarımızı gözden geçirdik, kendimizi revize ettik, tabiri caizse fabrika ayarlarına döndük' deriz. Halkımız o zaman bize yürüyün derse, yürümeye devam ederiz. İktidar olmak için partiler siyaset yaparlar, iktidar olmak için seçime girerler. Hepiniz görüyorsunuz biz 'koalisyon' dedik, biri kapıyı kapattı, biri başka bir şeyi kapattı. O yüzden halkın kim samimi, kim değil gördüğünü düşünüyorum."

MHP Çanakkale Milletvekili Tuna

MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna ise aynı konuyla ilgili, parti olarak kırmızı çizgilerinin olduğunu ve bunu Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin deklare ettiğini söyledi.

Tuna, hükümet görüşmelerinin başladığını, memleket için hayırlı olmasını dileyip, "Sayın Başbakan siyasi partileri ziyaret etti. Bayram öncesi görüşmeler biraz daha tanışma şeklinde geçti anladığımız kadarıyla. Bundan sonraki süreç içerisinde daha net görüşmelerin yapılacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki iki haftalık süreçte hükümet görüşmeleri netlik kazanır diye tahmin ediyorum" dedi.

Öncelikli olarak AK Parti'nin CHP ile hatta isteniyorsa HDP'yi de dahil ederek bir koalisyon yapmasının söz konusu olabileceğini dile getiren Tuna, şöyle konuştu:

"MHP olarak kırmızı çizgilerimiz var. Genel Başkanımızın da deklare ettiği üzere. Özellikle Cumhurbaşkanının kendi hukuki sınırları içerisine çekilmesi, anayasa değişikli konusunda, bayrağımız, üniter yapı, dilimiz, beli unsurların tartışmaya dahi açılmaması, açılım politikasının neticelendirilmesi gibi. 'Açılım politikasının bu saatten sonra yürütülmesi bu ülkenin ancak bölünmesine neden olur, bundan dolayı açılım politikasının sonlandırılması gerekir' dedi. Özellikle 17-25 Aralık operasyonları neticesinde ortaya çıkan yolsuzluk sürecinin yargı sefahatinin tekrar ortaya konulması, tekrar açılmasıyla ilgili net kırmızı çizgiler zaten söz konusuydu. Bundan sonrada Adalet ve Kalkınma Partisi'nin temiz siyaset yapabilmesi için bunları ortaya çıkartabilmesi lazım. Ülkemiz içinde en uygun çözüm bulunur diye düşünüyorum. MHP'nin pozisyonu bundan sonrasında muhalefette de olabilir, eğer olası bir erken seçim, yani seçimin yenilenmesi söz konusu da olursa zaten bununla ilgili seçim çalışmalarımız, hazırlıklarımızı yapıp mücadelemizi nihayetinde gerçekleştireceğiz. Halkımıza politikamızı, duruşumuzu daha net şekilde ifade etmeye çalışacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çan'da Partilerin Bayramlaşma Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement