Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

ÇTSO üyelerinin fuar ziyareti.

14.04.2014 16:27

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) üyeleri, Automechanika Fuarı'nı ziyaret etti.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar ziyaretine katılan 40 üye, otomotiv üretim, dağıtım, tamir, yedek parça ve sistemler, tamir ve bakım ekipmanları, aksesuarlar ve tuning, servisler ve araç yıkama konularında bilgilendi.

Üyeler ziyaretin ardından kente döndü.

-  Alevilik-Bektaşilik Sempozyumu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) 2. Uluslararası Alevilik-Bektaşilik Sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumun koordinatörlüğünü yürüten ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğreim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yönem, 16-17 Nisan tarihlerinde Terzioğlu Yerleşkesi Troya Kültür Merkezi'nde yapılacak sempozyumun 6 oturumdan oluşacağını söyledi.

Yöntem, günümüzde tüm inanç ve kültür değerlerinin ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğuna şahitlik ettiklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Dini ve etnik gruplar için oluşan algılar, yeni kimlik tasarımlarıyla değerlendirildiğinde en temel sorun, ritüel kaybıyla nasıl baş edileceği meselesidir. 'Hangi Alevilik?' sorusunun ritüel donanımlar dışlanarak cevaplanması mümkün değildir.  Alevilikle ilgili bir çalışmanın Çanakkale'de yapılıyor olması bizler için büyük anlam ifade etmektedir. Çünkü İslam Balkanlar'a Gelibolu'dan geçmiş ve tarihte burası Bektaşiliğin en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Ayrıca Çanakkale, Tahtacı Türkmenlerinin yerleşik hayata geçip halen günümüzde kültürel değerlerini ve kendilerine has yaşam biçimleri ile bu hayat tarzını devam ettirdiği bir şehirdir." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement