Ceza Evinde Sinema Festivali - Son Dakika
Yerel

Ceza Evinde Sinema Festivali

Ceza Evinde Sinema Festivali

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Kaya, Nazilli E Tipi Kapalı Ceza Evi'nde sinema festivali düzenleneceğini, Türkiye'de ilk olacağını söyledi.

27.04.2013 10:39  Güncelleme: 10:54

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Nazilli E Tipi Kapalı Ceza Evi'nde sinema festivali düzenleneceğini, bunun da Türkiye'de ilk olacağını belirtti.

Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı olarak Türkiye'de ilklere imza atmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Nazilli E Tipi Kapalı Ceza ve Tutuk Evi'nde kalan mahkumların ıslah edilerek topluma yeniden kazandırılması yönünde eğitim birimi tarafından yürütülen sinema, tiyatro, spor faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden Kaya, Anneler Günü, Kadınlar Günü, Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü etkinlikleri ile tiyatro günleri, şiir dinletileri ve konserler düzenlediklerine işaret etti.

Kaya, "Bu etkinliklerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri, ilçe yöneticilerimiz, resmi dairelerimizin temsilcileri davet edilerek, mahkumlarımız ile birlikte eğlenme, paylaşma ve kaynaşma yoluna gidiyoruz. Bizim amacımız ceza evimizde kalmakta olan mahkum ve tutuklularımızın sosyal rehabilitasyonlarını sağlamak ve onları topluma yeniden katılmaya hazırlamaktır" diye konuştu.

Başsavcılık olarak "Nazilli Kapalı Ceza Evi Sinema Festivali" etkinliği düzenleyeceklerini söyleyen Kaya, alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Kaya "Bu konuda Adnan Menderes Üniversitesi'nden destek alıyoruz. Nazilli Kapalı Ceza Evi Sinema Festivali, Türkiye'deki ceza evleri içerisinde ilk defa Nazilli E-Tipi Kapalı Ceza Evi'nde gerçekleştirilecek" dedi. - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ceza Evinde Sinema Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement