CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'nin AK Parti'ye yavaş yavaş kapı araladığını öne sürerek, "Eğer böyle bir şey olacaksa da ülkeye zaman kaybettirmemeleri ve vatandaşa göz göre göre yalan söylememeleri gerekiyor" dedi.

04.08.2015 17:10

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'nin AK Parti'ye yavaş yavaş kapı araladığını öne sürerek, "Eğer böyle bir şey olacaksa da ülkeye zaman kaybettirmemeleri ve vatandaşa göz göre göre yalan söylememeleri gerekiyor" dedi.

Özel, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan'ı ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Herkesin hava ve su kadar adalete ihtiyacı olduğunu ifade eden Özel, Türkiye'de hukuki anlamda önemli mağduriyetlerin yaşandığını savundu.

YAŞ toplantılarını hatırlatan Özel, "Adı ister Ergenekon, ister Balyoz olsun, ister askeri casusluk olsun, ister KCK olsun ama tüm siyasi davalarda tutuklamaların kitlesel yapıldığı, iddianamelerin kes kopyala yapıştır şeklinde yazıldığı, dijital sahte delillerle kişilerin suçlandığı, daha sonra da bunların birer kumpas olduğu ortaya çıktığı, biz bunu savunduğumuz süreçlerde siyasi muhattaplarımızın 'ateş olmayan yerden duman çıkmaz' diyerek bizim iddialarımızı yalanladığı ama daha sonra da kendilerinin de bunların bir düzmece ve kumpas olduğuna inandığı süreçlerin sonundayız" diye konuştu.

Yaklaşık 300 subay, astsubay ve üstsubayın terfi sırası beklediğini ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin Personel Kanunu'ndaki eksiklikler yüzünden emekliye sevk edilmek ya da birlikte görev yaptığı silah arkadaşlarından geri düşmek zorunda kalacağını öne süren Özel, bu konuda mağduriyeti gidermek adına CHP olarak kanun teklifi verdiklerini ifade etti.

Hükümete ve Cumhurbaşkanı'na seslenen Özel, "Bizim Hükümetten beklediğimiz, Cumhurbaşkanı'ndan beklediğimiz YAŞ'a ara vermeleri, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıp bu mağduriyet maddesini Meclis'te tüm partilerin mütabakatıyla çözmeleridir. Bu yapılmayacak olursa bugüne kadar herkesin hukukun üstünlüğüne inandığını söylediği, bundan sonraki süreçte de bu mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyleyenler, kul hakkından korktuğunu söyleyenler, kul hakkı yemiş olacaklar. Ordumuz çok yetenekli subaylarını kaybedecek" değerlendirmesinde bulundu.

-"MHP seçenek bırakmadı"

AK Parti ile koalisyon görüşmelerini severek yapmadıklarını, MHP seçenek bırakmadığından AK Parti ile görüştüklerini dile getiren Özel, şunları kaydetti:

"Seçim bittiğinde MHP'ye elimizi uzatarak 'Beyannamemizin aynısını yazdınız, duyurdunuz. Şimdi gelin bu beyannameyi hayata geçirime zamanıdır.' Ama MHP seçim akşamından itibaren 'Milliyetçi Hayır Partisi' oldu. Sürekli 'Hayır' demeye başladı. Bu 'Hayır'lar ne zaman bitecek, tahmin ediyorum o zaman MHP, AK Parti'ye 'Evet' diyecek. MHP her şeye 'Hayır' deyince ya AK Parti, CHP koalisyonu ya da erken seçim diye bir durum ortaya çıktı. Erken seçim bir maliyettir ama bir ülke için en önemli maliyet zamandır. Bu yüzden CHP sorumluluğunu yerine getiriyor. Elini uzatıyor. Ama bunları yaparken de 14 tane ilkesini söylüyor. En önemli iki ilkemizden biri hukukun üstünlüğü diğeri ise cumhurbaşkanın anayasal sınırlar içinde davranmasıdır. MHP bütün seçenekleri tükettiği için AK Parti ile görüşüyoruz. Ama AK Parti bizim 14 ilkemize uygun davranırsa ne ala."

-"Dışarıda emanet oylarımız var"

Ülkeyi erken seçime götürenin bedel ödeyeceğini ifade eden Özel, bugüne kadar Türkiye'de seçimlerin bu şekilde tekrarlanmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

Ülkeyi erken seçime götürmek isteyenlerin baraj altında kalacağını iddia eden Özel,  "Bir seçim yapılacak olursa bundan en son korkacak parti biziz. Dışarıda emanet oylarımız var, MHP'nin yaşadığı büyük bir çöküş var. AK Parti'nin 2 yıldır anketlerdeki gerileyişine bakacak olursak olası bir seçimde korkacak parti biz değiliz. Erken seçimde en faydalanacak parti biz oluruz. MHP'nin AK Parti'ye yavaş yavaş kapı araladığının farkındayız. Eğer böyle bir şey olacaksa da ülkeye zaman kaybettirmemeleri ve vatandaşa göz göre göre yalan söylememeleri gerekiyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement