Çınarcık'a Yaz Sezonunda 600 Bin Turist Bekleniyor - Son Dakika
Yerel

Çınarcık'a Yaz Sezonunda 600 Bin Turist Bekleniyor

Kış nüfusu 13 bin olan, doğası ve havasıyla turistlerin gözde mekanlarından Çınarcık ilçesine bu sene yaz sezonunda 600 bin turisttin gelmesi bekleniyor.

29.06.2015 12:35

Kış nüfusu 13 bin olan, doğası ve havasıyla turistlerin gözde mekanlarından Çınarcık ilçesine bu sene yaz sezonunda 600 bin turisttin gelmesi bekleniyor.

Çınarcık Turizm Derneği Başkanı Naci Soyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin doğal güzellikleri, havası ve deniziyle yaz mevsiminde cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Kışın 13 bin olan nüfusun yazları katbekat arttığını vurgulayan Soyer, şöyle konuştu:

"Turizm bölgesi olan ilçemiz, Kocaeli, Bursa ve İstanbul gibi büyükşehirlere bir saat mesafe uzaklığında. Karayolu ya da deniz yoluyla da gelinebiliyor. İlçemiz doğa yapısı itibarıyla Türkiye'nin en gözde yerlerinden biri. Mavi ile yeşilin müthiş uyumunun olduğu, kolay ulaşılır bir yer. Şu an 150 bin turist ağırlıyoruz ancak Çınarcık'ta hedefimiz 600 bin turisttir. İlçemizde gezi yerlerimiz oldukça fazla. İlçemizin meşhur dondurması ve çınar böreği için yurtdışından gelen tatilcilerimiz dahi var."

Tatilcilerden Vedat Yılmaz da hipertansiyon nedeniyle kısmi felç geçirdiğini, doktoru ve tanıdıklarının ısrarlarıyla Çınarcık'a geldiğini anlattı.

Çınarcık'ta tatil yapmanın kendisine çok iyi geldiğini belirten Yılmaz, "Bir sene gibi kısa bir sürede, Allah'a bin şükür, felci yenmeyi başardım. Doktorum bu bölgedeki oksijenin büyük katkı sağladığını söyledi. Yürüyemeyecek halde geldim ancak şu an sapasağlamım" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çınarcık'a Yaz Sezonunda 600 Bin Turist Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement