Çubuk'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

23.04.2014 14:28

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan'ın Atatürk Parkı tören alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törene, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Törene katılanlar daha sonra Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu bahçesinde devam eden kutlamalara eşlik etti.

Törene Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Tiryaki, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Pati İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, CHP İlçe Başkanı Vural Cokcan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa katılan çocuklara palyaçolar tarafından Türk Bayrağı ve balon dağıtılırken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan yaptı. Aslan, 23 Nisan'ın dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu vurguladı.

Kutlamalar, öğrencilerin okudukları şiirlerle devam edilirken, öğrencilerden Busenaz Koçak ve arkadaşların hazırladığı 'Mustafa Kemal'in Kağnısı' gösterisi ve şiiri büyük alkış topladı.

Daha sonra Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 'Büyük Millet Meclisi' isimli piyesi sahnelenirken, müzik öğretmeni Seda İskender Özdeş eşliğinde öğrencilerden oluşan okul korosu çeşitli şarkılar seslendirdi.

İlçe genelindeki okullar arasında 'Bana 23 Nisanı Anlat' isimli şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilerden Elif Sude Kayahan, Seda Nur Karamık ve Rabia Boşdurmaz'a Kaymakam Şahin, Belediye Başkanı Acehan ve Garnizon Komutanı Tiryaki tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Bu yılki kutlama programının çok renkli ve güzel geçtiğini söyleyen Çubuk Kaymakamı Şahin, "Programda konuşmam olmamasına rağmen buraya çıkmadan duramadım. Bu zengin içerikli, yoğun emek isteyen güzel programda emeği geçen başta okul müdürümüzü, tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutluyorum" dedi.

Daha sonra Kaymakam Şahin ve Başkan Acehan öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement