Dpü'de "2023 Yolunda Orta Gelir Tuzağından Çıkış: Hangi Türkiye-" Semineri - Son Dakika
Yerel

Dpü'de "2023 Yolunda Orta Gelir Tuzağından Çıkış: Hangi Türkiye-" Semineri

Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle seminer verildi.

15.01.2013 17:41

Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle seminer verildi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında DPÜ Rektörlüğü'nce hazırlanan "TR33 Bölgesinin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli ve Stratejik Alt Bölgelerin Tespiti" ile "2023 Yolunda Orta Gelir Tuzağından Çıkış: Hangi Türkiye-" konulu seminer, Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapıldı.

Doç. Dr. Fatih Çelebioğlu koordinatörlüğünde yürütülen ve onun yanı sıra araştırma görevlileri Güner Tuncer, Nail Sağdıç, İlker Yaman, İlhan Korkmaz'ın gerçekleştirdiği "TR33 Bölgesinin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli ve Stratejik Alt Bölgelerin Tespiti" projesinin sunumu, Güner Tuncer tarafından aktarıldı.

Türkiye'nin, kaynaklarının önemli bir kısmını enerjiye harcamak zorunda kaldığını belirten Tuncer, Türkiye'nin enerji harcamaları ve ithalatı konusunda bilgi verdi.

Kalkınma Bakanlığı İzleme Değerlendirme ve Analiz Dairesi Başkanı Kamil Taşçı da Türkiye'nin büyüme performansını gelişmiş ülkelerle kıyaslayarak, ülkelerin orta gelir tuzağına düşmesiyle ilgili sunum yaptı.

Türkiye'nin yıllar itibariyle ihracat ve ithalat göstergelerinin izlediği seyri paylaşan, mevcut trendinin devam etmesi halinde ulaşılacak ihracat rakamlarına değinen Taşçı, 2023 yılı hedefinin gerçekleştirilebilmesi için ulaşılması gereken ihracat rakamlarını ve firma sayısının ne olması gerektiği konusunda düşüncelerini paylaştı.

Seminere, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen, İl Sosyal Etütler ve Projeler Müdürü Mustafa Bakırdemir, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç, Zafer Kalkınma Ajansı uzmanları ve öğretim elemanları katıldı.

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Sedat Gök - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dpü'de '2023 Yolunda Orta Gelir Tuzağından Çıkış: Hangi Türkiye-' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement