Düzce'de Kutlu Doğum Haftası Konferans ile Başladı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Kutlu Doğum Haftası Konferans ile Başladı

Düzce\'de Kutlu Doğum Haftası Konferans ile Başladı

Düzce Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Düzceliler yoğun ilgi gösterdi.

15.04.2014 13:04

Düzce Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Düzceliler yoğun ilgi gösterdi. Düzce protokolünün de yer aldığı Dinde samimiyet konulu konferansa katılanlar güllerle karşılandı.

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde Düzce Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hz. Peygamber, din ve samimiyet" konferansına konuşmacı olarak 19 Mayıs Üniversitesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim üyesi Profesör Dr. Yavuz Ünal konuşmacı olarak katıldı.

Düzce Müftlüğü toplantı salonunda düzenlenen konferansa Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Müftüsü Selami Emen ile resmi kurum müdürleri, İlçe Müftüleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile Düzceliler katıldı.

Konferans okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşan Düzce İl Müftüsü Selami Emen, "Kutlu Doğum Haftası düzenlediğimiz konferans ile başlamış oldu. Allah adına Peygamber adına kollarımızı açıyoruz ve insanlara diyoruz ki, durun ey insanlar bir cadde var. O cadde tam otoban nereye gider çıkar cennete gider. Cennete kazasız belasız gider ama sen o caddede samimiyetle yürü, tevazu ile yürü, aşk ile yürü, muhabbet ile yürü Allah'ına kul ol, habibine ümmetine ol demek için kollarımızı açıyor ve insanları çağırıyoruz" dedi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ise "14 Asır önce alemlere rahmet olarak dünyaya gelen yüce Peygamberimiz insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkartarak ilahi mesajı getirmiş ve güzel ahlakı ile insanlığa emsal olmuştur. O nedenle tarihler boyunca O'nu anlamaya ve kendi ahlakı ile O'nun güzel ahlakının idrakiyle süslemeye gayret etmiştir. Bizim Onu anlatmaya çalışırsak çalışalım anlatamayız. O'nu anlayarak, örnek hayatını yaşamaya çalışmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Düzce Müftüsü Selami Emen, Düzce Valisi Ali İhsan Su'ya gül hediye etti.

Konuşmaların ardından 19 Mayıs Üniversitesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim üyesi Profesör Dr. Yavuz Ünal sahneye çıkarak Düzcelilere "Hz. Peygamber, din ve samimiyet" konusunda konferans verdi.

Konferansa katılanlara İslam dininde Peygamberi simgeleyen güller, müftülük personeli tarafından dağıtıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Kutlu Doğum Haftası Konferans ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement