Edebiyat Öğretmenleri Duvar Gazetesi Çıkardı - Son Dakika
Yerel

Edebiyat Öğretmenleri Duvar Gazetesi Çıkardı

Akdağmadeni Nenen Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi edebiyat öğretmenleri "Bengü Bitig" adlı aylık duvar gazetesi çıkardı.

23.12.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdağmadeni Nenen Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi edebiyat öğretmenleri "Bengü Bitig" adlı aylık duvar gazetesi çıkardı.

Edebiyat Öğretmeni Fatma Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çıkardıkları duvar gazetesi sayesinde her ay belirledikleri konular üzerine yazılar hazırlayarak öğrencilerin beğenisine sunduklarını söyledi.

Gazetede öğrencilerinin kitap okuma alışkanlıklarını arttırabilmesi için her ay düzenli olarak yeni bir kitap tanıtımı yaptıklarını belirten Ünsal, duvar gazetesinde "Osmanlı Türkçesi Öğreniyorum" köşesi oluşturarak, öğrencilerine Osmanlı Türkçesinin anlaşılabilir bir dil olduğunu gösterdiklerini anlattı.

Ünsal, şunları kaydetti:

"Bu köşemizde öğrencilerimize bu dilin aslında Türkçe olduğunu ve bizim dilimiz olduğunu anlatmak istiyoruz. Şiire meraklı öğrencilerimiz için ise şiir kutuları oluşturduk. Öğrencilerimiz bu kutuların yanından gelip geçtikçe yazılan şiirleri okuyorlar. Ayrıca Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslatının 742. yıl dönümü münasebetiyle okul koridorlarına semazen figürleri oluşturduk. Anma etkinliğimizde öğrencilerimizi 'Edep ya Hu' cümlesiyle karşıladık. Her teneffüste ney seslerini öğrencilerimize dinletiyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin edebiyat, okumaya ve araştırma meraklarını arttırıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edebiyat Öğretmenleri Duvar Gazetesi Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement