Edremit'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edremit'ten Kısa Kısa

Edremit'te trafik denetimleri sürüyor.

09.10.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit'te trafik denetimleri sürüyor.

Edremit Trafik Denetleme İstasyon Amiri Osman Yılmaz, trafik uygulama ve radar ekiplerinin Edremit Körfezi sınırları içinde gece gündüz demeden denetimlerini sürdürdüğünü söyledi.

Yılmaz, denetimlerde hız sınırını aşan, alkollü araç kullanan, evrakları eksik olan ve diğer trafik kurallarına uymayan araç sürücülerinin uyarıldığını, gerekli yasal işlemlerin ise yapıldığını, böylelikle sürücülerin hem kendi hayatlarını, hem de başkasının hayatlarını tehlikeye sokacak durumlardan uzaklaşmasını sağladıklarını bildirdi.

Edremit İmam Hatip Ortaokulu inşaatı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, 18 derslikli Edremit İmam Hatip Ortaokulunun temelinin atıldığını, bodrum kat inşaatının devam ettiğini, okulun 2016-2017 eğitim öğretim yılında kullanılmaya başlayacağını söyledi.

Koç, yaptığı açıklamada, Akçay'da inşaatı tamamlanan yatılı Kur'an Kursu'nun İmam Hatip Ortaokulu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına devredildiğini, okulun tamamlanması için gerekli ödeneğin çıkartıldığını bildirdi.

İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince okul dönüşümlerinin tamamlandığını, ilçenin yoğun göç alması nedeniyle okul ihtiyacının karşılanması için 2015 Yatırım Programına 36 derslikli Edremit ve Akçay'daki İmam Hatip Ortaokullarının yanı sıra Edremit ve Akçay'a 24 derslikli birer ortaokul yapılacağını aktaran Koç, bunların ihale sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Koç, yatırımların ilçeye kazandırılmasında kendilerine destek olan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'na, Kaymakam Ali Sırmalı ile İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'e teşekkür etti.

Öğrencilerin yol sorunu bitti

Edremit İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören öğrencilerin yol sorunu, İbrahimce Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çanakçı'nın girişimleri sonucunda, Edremit Belediyesinin ücretsiz tahsis ettiği otobüsle sona erdi.

İbrahimce Mahallesi'nden, İmam Hatip Lisesi arasındaki yaklaşık 6 kilometrelik mesafeye özel öğrenci servisleri dışında hiç bir toplu taşıma aracının gitmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan öğrenciler için harekete geçen Çanakçı, Edremit Belediyesi ile yaptığı görüşmeler sonucunda sıkıntının aşılmasını sağladı.

Çanakçı, yaptığı açıklamada, Edremit Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen otobüsün öğrencileri her saat 07.20'de muhtarlığın önünden alıp okula bıraktığını, 15.20'de de mahalleye geri getirdiğini söyledi.

Talep ve çabalarının sonucunda bu hizmeti almaya başladıklarını aktaran Çanakçı, "Başta Edremit Belediyesi olmak üzere, Edremit Motorlu Taşıtlar Bölümü Amir Müdürlerine, mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edremit'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement