Eğitim Sen'den Sürgünlere Tepki - Son Dakika
Yerel

Eğitim Sen'den Sürgünlere Tepki

Eğitim Sen\'den Sürgünlere Tepki

Eğitim Sen Batman Şubesi, son dönemlerde üyelerine yönelik soruşturma ve sürgünlere tepki gösterdi.

26.06.2016 12:25

Eğitim Sen üyelerine yönelik uygulamalara tepki

Son aylarda 5 üye ve yöneticinin sürgün edildiğini belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Aziz Turay, artan baskılara rağmen geri adım atmayacaklarını ve mücadele edeceklerini belirtti.

Eğitim Sen Batman Şubesi Başkanı Turay, son dönemlerde üyelerine yönelik soruşturma ve sürgünlere tepki gösterdi.

'ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Yüzlerce üyesi hakkında dava açılan ve onlarcası açığa alınan Eğitim Sen ilçe yöneticilerinin sürgün edilmesine tepkiler sürüyor.

Eğitim Sen Şube Eşbaşkanı Aziz Turay, son günlerde 5 üyelerinin sürgün edildiğini, bazılarının da açığa alındığını belirtti.

Turay, artan baskılar karşısında mücadeleci çizgilerinden vazgeçmeyeceklerini, aksine saldırılar karşısında direneceklerini ifade etti.

Ak Parti'nin, sendika üzerindeki baskılarını hem havuz medyası yoluyla hem de sürgün ve görevden almalarla sürdürdüğünü aktaran Turay, "Sendika üyelerine açılan davaların sonuçları beklenmeden ya görevden alınıyorlar ya da sürgün ediliyorlar. Sason'da Ocak ayında bir yöneticimiz açığa alınırken bir yöneticimiz de başka bir ilçeye sürgün edildi. Yine Gercüş'teki ilçe temsilcimiz Sason'a sürgün edilirken, en son Kozluk temsilcimiz ile bir yöneticimiz Bayburt ve Rize'ye sürgün edildi" dedi. Bölgedeki operasyonlar nedeniyle 100 binden fazla öğrencinin de eğitim hakkından mahrum kaldığını aktaran Turay, bunun yanında bütün toplumun savaş sürecinden olumsuz etkilendiğini belirtti. Toplumun tüm kesimlerinde olumsuz bir etki yaratan bu sürecin bir an önce sona erdirilmesi için mücadele ettiklerini söyleyen Turay, "Savaşa karşı yürüttüğümüz mücadeleler siyasi iktidarın hoşuna gitmedi. AKP ülkeyi tamamen egemenliği altına almayı hedefliyor. Kendilerine muhalif kesimlere bir saldırı başlatmış durumda. Biz de bu saldırılardan payımıza düşeni aldık" diye konuştu.

Eğitim Sen'in, mücadele tarihinde birçok bedel ödediğine dikkat çeken Turay, bu tür baskı ve sindirme politikalarıyla asla geri adım atmayacaklarını dile getirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eğitim Sen'den Sürgünlere Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement