Mustafa Eker, Çorum Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Mustafa Eker, Çorum Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

Mustafa Eker, Çorum Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, belediye başkan aday adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

31.10.2013 19:18  Güncelleme: 19:53

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, belediye başkan aday adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Mustafa Eker'in AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve partililer katıldı.

Eker, Çorum'u büyütmeye talip olduklarını söyledi. Sorumluluklarının farkında olduklarını dile getiren Eker, ateşten gömleğe talip olmanın, hizmet edildikçe dua eden bir milletin duaları ile soğuyacağını yaşayarak öğrendiklerini belirtti.

İstanbul Belediye Başkanlığı ile Türkiye'ye gerçek belediyeciliği öğreten başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde ve rehberliğinde Çorum u 2023 e taşımanın azmi içerisinde olduğunu kaydeden Eker, yol haritaları, stratejik planlama, kısa orta ve uzun vadeli projelerin hazır olduğunu, mevcut projelerden devam etmesi gerekenleri sürdürürken yeni projeleri de hayata geçireceklerini ifade etti.

Uzun yıllardır şehircilik anlamında Çorum'un sıkışmış ve daraltılmış bir alana hapsedildiğine şahitlik ettiklerini dile getiren Eker, bu nedenle esnaf ve halkın muzdarip olduğunu dile getirdi.

Çorum'un tüm mahalleri hizmette yarışır hale getireceklerini dile getiren Eker, "Az hizmet alıyoruz, bazı mahalleler çok hizmet alıyor sözünü unutturacağız.Çorumun en büyük tanıtımını yapan leblebi ve leblebici esnafımızın problemlerini de biliyoruz.O nedenle sorunları çözülürken,esnafımızın, Türkiye de değil dünyada marka olmalarını sağlayacak her türlü desteği sunacağız.Şehrimizin gelişmesinde büyük emekleri olan sanayici ve iş adamlarımızın sivil toplum kuruluşlarımızın, üretebilme kabiliyetlerini engelleyici yerel bürokrasiye izin verilmeyecek, her daim yanlarında olacağız" diye konuştu.

Şehrin çözüm bekleyen sorunlarını daha da büyümeden çözme mecburiyetlerinin olduğunu anlatan eker, "Çözümün en büyük destekçisi Çorum halkı olacaktır. Yeter ki onlara kapı açılsın düşünceleri fikirleri ve önerileri dikkate alınsın. Eleştiriyi hakaret zanneden anlayış eskimiştir. Yaraları olan şehrimizde sevgi ve saygı anlayışını geliştirmek zorundayız. Gelin aramızdaki suni duvarları kaldıralım. Halkımızın karşısına çıkarken bizim anladığımız siyaset zirveye çıkmak ve orada kalmak değildir. Makama gelebilirsiniz ama önemli olan devamlılık ve istikrardır. Bizim tercihimiz kendimiz için sabırlı anlayışlı, kararlı, azimli olmak, aldığımız sorumlulukta ise şehrin emanetini kendini bozmadan taşıyabilmektir. Çorum için ise risk alabilmek mücadele etmek tuttuğunu kopartmak ve hedefleri yakalamaktır. Daha önce yapılmış bütün hizmet ve eserleri yapanlardan Allah razı olsun.

Bu süreçte Evlatlarımızın istediği işi bulduğu, cadde ve sokakta huzurla dolaşılan, insana yakışır mekanların çoğaldığı, refahın arttığı, güzel komşulukların yaşandığı, mutlu insanlarla dolu bir çorum hayal değildir. Dünya da örnekleri vardır. Bizde bu şehrin evladı olarak bunların gerçekleşmesini istiyoruz. Halkımızın istediklerinin hepsi yapılabilir. Bunların yapılabilmesi inanç sahibi, kararlı, cesur, ahlaklı ve düzgün karakter sahibi insanlara emanetin teslim edilmesi ile mümkündür. Halkımızın kendisinin yönettiği, hizmet etmesi için görev kılacağı emin olana, Yani Şehr-i emin e kalp gözü ve sağduyusu ile ulaşacağına inanmaktayım" - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mustafa Eker, Çorum Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement