Elazığ'da Bölgesel Eğitimciler Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Bölgesel Eğitimciler Çalıştayı Düzenlendi

Elazığ\'da Bölgesel Eğitimciler Çalıştayı Düzenlendi

Elazığ’da, eğitimde kaliteyi geliştirmek için bölgesel eğitimciler çalıştayı düzenlendi.

09.07.2016 14:40

Elazığ'da, eğitimde kaliteyi geliştirmek için bölgesel eğitimciler çalıştayı düzenlendi.

Elazığ Strajetik Araştırmalar Derneği(ELSAD) ve Araştırmacı Yazar Mevlüde Uçar tarafından "Gençliğimiz ve Geleceğimiz İçin Ne Yapabiliriz?" konulu bölgesel eğitimciler çalıştıyı düzenlendi. Elazığ İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan çalıştaya, ELSAD Başkanı Murat Erdoğan, Araştırmacı Yazar Mevlüde Uçar, Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu'nun yanı sıra Urfa, Malatya, Adıyaman, Batman, Trabzon ve Elazığ'dan öğretmenler katıldı.

Derneği Elazığ'la ilgili projeler üretmek ve halka fayda sağlamak için kurduklarını belirten ELSAD Başkanı Murat Erdoğan, "Stratejik dememizin amacı siyasete, bürokrasiye, projelere ve her alana el atmamızdandır. Çünkü biz strateji ve düşünce üretiyoruz. İki yıl içerisinde çok büyük hizmetler yaptık. Elazığ'ın belki de tarihinde olmayacak projeleri gündeme getirdik. Çünkü teknik bir ekibiz. İçimizde mimarlar, mühendisler, bilim adamları ve bürokratlar var. 30 kişiye yakınız ama her şeye yetiyoruz. Eğitimde bizim görevlerimizin arasındadır. Uzun zamandır eğitimle ilgili çalışma yapabilir miyiz diye düşünüyorduk. Mevlüde Uçar'ın çalışmalarını bende yakından takip ediyorum. Bir yıldır onlarla beraberiz. Onlara destek veriyorum. Buradaki samimiyeti ve dürüstlüğü gördüm ve destek verdik" dedi.

Annelerin ve eğitim öneminden bahseden Araştırmacı Yazar Mevlüde Uçar, "Günümüzün anneleri başbakan veya cumhurbaşkanı da olsa onlar annedir. Siz anneler muallim, öğretmen ve bu toplumun önünde rehbersiniz. Yer yüzünü ihya edecek fedakar öğretmen sizlersiniz. Allah'ın 'İkra' diyerek emrettiği gibi okutacaksınız. Ama Allah'ın kitabının penceresinden bakarak okutacağız. Kur'an-ı kalplere yerleştirmek için okutacağız. Bugün okuyan ve okutan annelerimiz çok. 'Oku da ne okursan oku' diyen toplumdan kurtulup, hakkın kitabını okuyup, emirlerini yerine getirmeliyiz. Allah'ın İslam'ını hayatımıza nakşedip yeryüzüne Mimar Sinan gibi eserler bırakmalıyız" diye konuştu.

Çalıştay konuşmaların ardından, karşılık görüş alışverişlerinin yapılmasıyla sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Bölgesel Eğitimciler Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement