Erdemli'de Kur'an Kursu Öğrencileri Karnelerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Kur'an Kursu Öğrencileri Karnelerini Aldı

Erdemli\'de Kur\'an Kursu Öğrencileri Karnelerini Aldı

Mersin’in Erdemli Müftülüğü’ne bağlı Limonlu Yatılı Kız Kur’an Kursu ve Hafızlık Merkezi’nde öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

22.01.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli Müftülüğü'ne bağlı Limonlu Yatılı Kız Kur'an Kursu ve Hafızlık Merkezi'nde öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Dereceye giren öğrencilere takdir ve teşekkür belgeleri verildi.

Merkezin konferans salonunda düzenlenen karne töreninde konuşan Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, kurslarda karne uygulamasının Türkiye genelinde 2013 yılında ilk kez bu merkezde başlatıldığını belirterek, "53 hafız adayımız bu merkezimizde yatılı olarak kalmakta. Ayrıca 37 öğrencimiz hafızlıkla birlikte açık lise eğitimlerini başarıyla sürdürmekte. Bu kursumuzda 3 yıl içerisinde 11 hafız yetiştirmenin mutluluğunu yaşadık. Mahalli imkanlar göz önüne alındığında bu gerçekten güzel bir sayı" dedi.

Merkezdeki 14 öğrencinin Erdemlili olduğunu ve bu sayıyı arttırmak istediklerini ifade eden Türkmenoğlu, "Birçok ilimizden öğrencimiz var. Binasıyla, eğitici-öğretici kadrosuyla, vatandaşımızın desteği ile eğitimlerimiz başarıyla sürüyor. Öğrencilerimiz 30 aylık eğitimle hafızlık eğitimini tamamlıyor. Bu eğitimin ardından da Türkiye genelinde belirli bölgelerde, genelde eğitim merkezlerinin olduğu yerde sınavlar yapılıyor. Bir anlamda da bu sınav kursların, ilçe müftülüğünün de performansını ortaya çıkarmış oluyor" diye konuştu.

İlçede 8 ay açık olan 73 Kur'an kursunun bulunduğunu, bunlarda 88 öğreticinin görev aldığını ve 2 bine yaklaşan öğrencinin de eğitim gördüğünü dile getiren Türkmenoğlu, ilçe merkezinde okullarla entegre olarak faaliyet gösterecek eğitim merkezlerine de ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Müftü Türkmenoğlu, kurs ve hafızlık merkezi yöneticisi Ayşe Güldoğan, öğrenci aileleri ve öğreticiler tarafından öğrencilere karne ve belgeleri takdim edildi. Karnelerini alan kurs öğrencileri büyük mutluluk yaşadı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Kur'an Kursu Öğrencileri Karnelerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement