Erzurum Sivil Toplum Platformu'ndan Fırat'a Saldırıya Kınama Mesajı - Son Dakika
Yerel

Erzurum Sivil Toplum Platformu'ndan Fırat'a Saldırıya Kınama Mesajı

Erzurum AK Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat’a seçim çalışmaları yaptığı sırada Tekman’da PKK yandaşları tarafından yapılan saldırıya Erzurum Sivil Toplum Platformu’ndan (ESTP) kınama geldi.

22.04.2015 15:04

Erzurum AK Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat'a seçim çalışmaları yaptığı sırada Tekman'da PKK yandaşları tarafından yapılan saldırıya Erzurum Sivil Toplum Platformu'ndan (ESTP) kınama geldi.

Erzurum Sivil Toplum Platformu başkanı Abdullah Mustafa Güvenli, geçtiğimiz gün Erzurum AK Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat'a ve aracına Tekman'da esnaf ziyaretleri ve vatandaşlarla görüşmeleri esnasında Tekman'da PKK yandaşları tarafından yapılan saldırının hukuka, demokrasiye insan hak ve özgürlüklerine karşı bir saldırı olduğunu ifade etti.

Başkan Güvenli bu tür saldırıların Türkiye'nin yakaladığı kardeşlik ve barış ortamına zarar veremeyeceğini, yapanların ise hukuk karşısında hesabını vereceklerini söyledi.

Konuşmaktan, diyalogtan ve kendini anlatmaktan yana bir tavır ile ilçede bulunan Sayın Fırat"a Vandal bir üslupla saldıranların şiddetten beslenme çabaları beyhude olacaktır. Çünkü Türk ve Kürt halkları kardeşlikten, barıştan yana tavır koymuştur koymaya devam edecektir. Sandığa şiddeti yansıtmaya çalışanların bir kez daha yanılacaklarını belirten Başkan Güvenli;

"Özgün iradelere ipotek koyarak hedefe ulaşmaya çalışmanın demokrasilerde yeri yoktur. Abdurrahim Fırat veya başka bir partinin başka adayları sadece ve sadece kendilerini özgürce ifade etmek için seçim çalışması yaparken onları eylem ve şiddetle durdurmaya çalışmasını affedilecek, hoş görülecek bir yanı olmadı muhakkaktır.

Biz, Sivil Toplum Kuruluşları olarak partisine, etnik kökenine bakmadan bütün sivil ve siyasi çalışmaları demokratik çizgiler içerisinde destekliyor, Abdurrahim Fırat"a yönelik provokatif saldırıyı şiddetle kınıyor ve Sayın Fırat'a geçmiş olsun diyoruz. " dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Sivil Toplum Platformu'ndan Fırat'a Saldırıya Kınama Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement