Esenler'de Eğitime Coşkulu Açılış - Son Dakika
Yerel

Esenler'de Eğitime Coşkulu Açılış

Esenler’de 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı, düzenlenen coşkulu bir törenle başladı.

28.09.2015 13:44

Esenler'de 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı, düzenlenen coşkulu bir törenle başladı. Törende yeniden inşa edilen Neyyir Turhan İmam Hatip Ortaokulu'nun da açılışı yapıldı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber Esenler'de 84 bin öğrenci de ders başı yaptı. 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılının açılışı nedeniyle düzenlenen törende yeniden inşa edilen Neyyir Turhan İmam Hatip Ortaokulu'nun da açılışı yapıldı.

Törene; İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Belediye Başkan Yardımcıları ve ilçede faaliyet gösteren okulların müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı.

DERSLİK SAYISINDA YÜZDE 50 ARTIŞ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak Neyyir Turhan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nejmettin Bolat konuştu. Bolat'ın ardından kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler'deki derslik sayısının artışına dikkat çekerek, "70 okul ve 35 muhtelif eğitim kurumuyla birlikte Esenler'deki derslik sayısı, 6 yılda 820'den bin 270'e ulaştı" dedi. Ercan, tamirat, tadilat, boyama ve dekoratif işlemlerdeki katkılarından dolayı Esenler Belediyesi'ne teşekkür etti.

DEFTERLER BELEDİYE'DEN

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'deki öğrencilerin en iyi eğitimi alabilmesi için tüm imkanları kullandıklarını söyleyen Göksu, "Milli Eğitim Bakanımız, valimiz Neyyir Turhan İmam Hatip Ortaokulu'nun yeni eğitim öğretim yılına yetişmesi için özel bir ekip tayin ettiler" dedi. Esenler'de eğitime ciddi yatırım yaptıklarını belirten Göksu, "İlçemizdeki okullarda derslik sayısı İstanbul ortalamasını yakaladı. Ayrıca Esenler'de bu yıl eğitim öğretim için 3 milyon lira harcandı" diye konuştu. Başkan Göksu, Esenler Belediyesi'nin çöpten geri dönüşümle elde edilen defterleri ilçedeki öğrencilere ücretsiz dağıttıklarını hatırlatarak, "Bu yıl da yine kitaplar hükümetimizden, defterler belediyemizden. 6 yılda 3 milyon defteri geri dönüşümden elde ederek çocuklarımıza dağıttık. Yeter ki siz erdemli medeniyetler kurun" dedi.

"HER ÇOCUK BİR KİTAPTIR"

"Biz okullarımızda faziletli gençler yetiştirmek istiyoruz" diyen Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, "Her bir çocuk okunması, tek tek çözülmesi gereken bir kitaptır. Öğretmenin öğreteceği en ufak bilgi, çocuğun iyiyle kötüyü ayırt etmesine katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

15'LİLER RUHU ESENLER'DE

Yapılan konuşmaların ardından tören, öğrencilerin okudukları özlü sözler ve şiirlerle devam etti. Semazen gösterilerinin de yapıldığı programda yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması için dualar okundu. Programda Çanakkale ve Birinci Dünya Savaşı'na katılan gençlerin oluşturduğu "15'liler" ruhu da Esenler'e taşındı. Öğrenciler, söyledikleri marşlarla dedelerinin vatan toprakları için yaptıkları fedakarlıkları sergilediler. Programın sonunda İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal,  Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran başta olmak üzere protokol üyeleri hep birlikte Neyyir Turhan İmam Hatip Ortaokulu'nun kurdelesini keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenler'de Eğitime Coşkulu Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement