Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt: "Kamu Hizmetine Verilmiş Bir Aracın Haczedilmesi Mümkün Değildir" - Son Dakika
Yerel

Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt: "Kamu Hizmetine Verilmiş Bir Aracın Haczedilmesi Mümkün Değildir"

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, geçmiş dönemden kalma bir borç nedeniyle Hasta Nakil Ambulansı’nın, içinde hasta varken haczedildiğini açıkladı. Bozkurt, “Kamu hizmetine verilmiş bir aracın haczedilmesi mümkün değildir. Üzerine haciz koysanız bile hizmetten men edemezsiniz. Umuyorum ki bu bizi kamudan men etmek, hizmet etmemizi engellemek için yapılmamıştır” dedi.

21.03.2023 18:29  Güncelleme: 18:38

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, geçmiş dönemden kalma bir borç nedeniyle Hasta Nakil Ambulansı'nın, içinde hasta varken haczedildiğini açıkladı. Bozkurt, "Kamu hizmetine verilmiş bir aracın haczedilmesi mümkün değildir. Üzerine haciz koysanız bile hizmetten men edemezsiniz. Umuyorum ki bu bizi kamudan men etmek, hizmet etmemizi engellemek için yapılmamıştır" dedi.

Esenyurt Belediyesi'nin Hasta Nakil Aracı bugün bir hastayı hastaneye taşırken kaza geçirdi. Kaza üzerine olay yerine gelen polis ekipleri icra borcundan dolayı araçta yakalama olduğunu ve aracın trafikten men edilmesi gerektiğini bildirerek aracı bağladı. Ambulans içerisinde bulunan hastanın hastaneye ulaşımı 112 ekipleriyle sağlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan belediye yetkilileri; 2017 yılından önce bir şahsın taşınmazına fiilen el konulmasından kaynaklı alacak davası nedeniyle ambulansa yakalama konulduğu belirterek, ambulansın icralık olduğuna dair kuruma herhangi bir tebligat gönderilmediğini bildirdi.

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, önceki dönem AKP yönetimindeki belediyenin yönetimi kendilerine 2,2 milyar borçla devrettiğini, bu nedenle birçok sabit kıymetin haciz altında olduğunu aktararak, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Esenyurt Belediyesi'ni biz devraldığımızda yaklaşık 2,2 milyar borcu vardı. Dolayısıyla o geçmişten gelen borcun sıkıntılarını hala yaşıyoruz. Bu borçtan dolayı birçok sabit kıymetimiz haciz altında. Maalesef bu ambulans da haczedilmiş durumda. Aslında haczedilmemesi gereken bir araç, zira biz bunu hasta naklinde kullanıyoruz. Bizim Sağlık Müdürlüğü'müzün hem hasta nakli için hem ambulans hizmetleri için hizmet araçları var. Bunlardan bir tanesi. Bu araç kanserli bir hastayı Çapa Tıp Fakültesi'ne götürürken yolda arkadan bir aracın çarpmasından dolayı küçük bir kaza oluyor. Tutanak tutulurken polis bu aracın üzerinde haciz olduğunu, haczedeceğini söylüyor. Bizim arkadaşlarımızın  bütün uyarılarına rağmen, ruhsatında ambulans olarak işlenmesine rağmen maalesef haczediliyor ve hizmet yapmamız engelleniyor. İçinde hastanın olmasına rağmen bütün işlemler yapılıyor. İçindeki hasta da 112 hizmetinden faydalanarak oraya aktarılıyor ve hastaneye gönderiliyor.

Şimdi burada tabii bizimle ilgisi olmayan, geçmişten gelen borçların bizi hangi pozisyona soktuğunu gösteren önemli bir kanıt bu. Benim belediyedeki koltuğum dahi önceden hazcedildi. Hatta haczedilmesin diye makamıma kendi paramla koltuk aldım. Birçok sabit kıymetimiz haciz altında ve maalesef sanki biz kamu hizmeti görmüyormuşuz gibi bir muameleyle, hukuksuz bir şekilde bu araç ve buna benzer sabit kıymetlerimiz haczediliyor.

Bizim toplam 7 tane hasta nakil aracımız ve ambulansımız var. Bunların iki tanesi deprem esnasında Hatay bölgesinde yaklaşık 15 gün hizmet verdi. Yani aynı zamanda sıkışık bir durumda başka bölgelere de biz bu araçları gönderiyoruz. Ama buradaki bakış açışı maalesef kamu hizmetinin en verimli şekilde yapılması şeklinde değil, hizmeti engellemek şeklinde. Hangi mantıkla yapıldığını da anlayamıyorum, bunu yapan arkadaşın mantığını da anlayamıyorum.

Esenyurt Belediyesi hacizle en çok gündeme gelen belediye. Diğer belediyelerin bu kadar borcu var mı bilmiyorum. Eminim onların da vardır ama ben bugüne kadar bir ambulansının, makam odasındaki koltuğunun ya da makam aracının haczedildiğine dair hiçbir haber duymadım.  Ben göreve geldiğim günden itibaren hacizlerle mücadele etmek zorunda kalıyorum. Bütün hesaplarımıza da haciz konuyor. Bizim yaklaşık hacizlerden dolayı 450 civarında hesabımız oldu. Nedeni şu; sürekli haczedilmemesi gereken hesaplara haciz konduğu için biz yeni hesaplar açmak zorunda kalıyoruz.

Neden Esenyurt Belediyesi özellikle bu kadar gündeme geliyor anlamak zor. Ben normalde yapılmaması gereken işlemlerin burada nasıl yapıldığına şahit oldum. Birçok nedeni olabilir, iyi niyetle düşünmeye çalışıyorum, tesadüf olduğunu düşünüyorum. Diğer belediyelerde de olmaması mümkün değil. Sanki Esenyurt'u gündeme getirmeyi seviyorlar. Öyle düşünmek istiyorum.

Kamu hizmetine verilmiş bir aracın haczedilmesi mümkün değildir. Üzerine haciz koysanız bile hizmetten men edemezsiniz. Hacizi koyarsınız, haciz işlemi olur ama hizmetten men edemezsiniz. Bizim satmamız engellenir ama hacizli de olsa hizmet vermeye devam etmesi mecburidir. Zaten çok yakında da bırakacaklarını düşünüyorum. Umuyorum ki kasıtlı yapılmamıştır. Umuyorum ki bu bizi kamudan men etmek, hizmet etmemizi engellemek için yapılmamıştır."

Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt: "Kamu Hizmetine Verilmiş Bir Aracın Haczedilmesi Mümkün Değildir"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt: 'Kamu Hizmetine Verilmiş Bir Aracın Haczedilmesi Mümkün Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hüseyin Can: Hep şikayet icraat yok yalan yanlış sürekli sikeyet İBB ile birlikte 1 1 Yanıtla

Advertisement