Eskişehir'de Deprem Çalıştayı Gerçekleştirilecek - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Deprem Çalıştayı Gerçekleştirilecek

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, TMMOB'a bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Hüseyin Gül'ü ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti.

02.01.2012 16:20

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, TMMOB'a bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Hüseyin Gül'ü ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gül ve yöneticilerden deprem çalışmaları ve stratejileri hakkında bilgiler alan Koçdemir, çalışmalarının kamu yararı gözetilerek yapılması gerektiğini belirterek, şahısların ve kurumların bu ortak payda altında toplanmasının faydalı olacağını kaydetti.

Kurumlararası işbirliği ve uyumun önemli olduğunu ifade eden Koçdemir, deprem stratejileri ve afet planlarının bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğine, tüm fikirlerin dinlenerek bilimsel çalışma ve tartışmaların mecrasından taşmayarak ilerlemesinin en doğru yol olacağını bildirdi.

Koçdemir, Eskişehir'de çalışmalarını sürdüren deprem uzmanlarının tamamının katılacağı bir çalıştay düzenlenmesinin yararlı olacağını kaydetti.

-AÜ Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü ziyareti-

Koçdemir, AÜ Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk'tan da enstitünün çalışmaları ve araştırma birimlerinin gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi aldı.

Koçdemir, Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu ve Doç. Dr. Yücel Güney'in Eskişehir'deki fay hattı ve yapı envanteri üzerine yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Yapı stoku ve zemin çalışmalarının önemine değinen Koçdemir, deprem kadar deprem öncesi ve deprem sonrası yapılacaklarla ilgili çalışmalarının hayati önemi taşıdığını bildirdi.

Koçdemir, deprem konusunda söz söyleyen herkesin görüşünün önemli olduğunu belirterek, bu amaçla yapılacak bir deprem çalıştayının tüm görüşlerin sağlıklı bir şekilde dinlenmesi için ortam sağlayacağını ifade etti.

Eskişehir Valiliği'nin organizasyonuyla düzenlenecek deprem çalıştayının en kısa sürede gerçekleştirilmesini isteyen Koçdemir, bilimsel ve özgür bir ortamda yapılacak sunumların, eleştirilerin ve konuşmaların Eskişehir'in deprem hazırlıklarına büyük katkıda bulunacağını bildirdi.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Deprem Çalıştayı Gerçekleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement