Nejat Uygur Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Nejat Uygur Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Nejat Uygur Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Elazığ Müzik ve Sanat Derneği (EMSAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Turizm ve Tiyatro Festivali sona erdi.

09.11.2013 15:13  Güncelleme: 09:22

Usta oyuncu Nejat Uygur onuruna 1-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen festivalde, 7 bölgeden 9 tiyatro ekibi, oyunlarıyla sanatseverlerin karşısına çıktı.

Programa AK Parti Elazığ Miletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Vali Vekili Tarık Bahadır, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 8. Kolordu Komutanı adına Kurmay Albay Metin Salgır, Usta oyuncu Nejat Uygur'un büyük oğlu Ahmet Uygur, EBMC Başkanı M.Nafiz KOCA, Usta Sinema ve Tiyatro sanatçısı Abdullah Şekeroğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Usta sinema ve tiyatro sanatçısı Abdullah Şekeroğlu'nun esprileri geceye damgasını vururken, sanatseverler festivalin son gününde keyifli dakikalar yaşadılar.

Yapılan Jüri değerlendirmesi sonucunda;

Drama dalında en iyi erkek oyuncu Denizli Belediyesi Tiyatro Kulübünden İsmet Araç, en iyi yönetmen dalında Denizli Belediyesi Tiyatro Kulübünden Hakan Kurt, Komedi dalında en iyi yardımcı kadın oyuncu Ankara Çağdaş Sanat Merkezinden Kardelen Yılmaz, Komedi dalında en iyi erkek oyuncu İstanbul Sarıyer Belediye Tiyatrosundan Ahmet Çağrı Unan, En iyi senaryo dalında İstanbul Sarıyer Belediye Tiyatrosundan Gökhan Bulut, Komedi dalında en iyi kadın oyuncu Antalya Kırmızı Kalem Tiyatrosundan Pınar Boyar, Drama dalında en iyi kadın oyuncu Harput Der Çirai Osmanlı Tiyatro Atölyesinden Nazlı Üstüntaş, Komedi dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Sinop Hayaller Tiyatrosundan Çağatay Çağımnı, Komedi dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu Sinop Hayaler Tiyatrosundan Kerem Urhan, Drama dalında en iyi kadın oyuncu Denizli Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübünden Büşra Terzi, Drama dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu Gaziantep Bir Başka Tiyatrosundan Fatih Kaya En iyi kostüm dalında Elazığ EMSAD Tiyatro Kulübü, En iyi Tiyatro oyunu dalında Savaş oyunuyla Denizli Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü ödüle layık görüldü.

Festivalin Nejat Uygur Özel ödülü Elazığ EMSAD Tibatro Kulübünden Samet Daş'a, Jüri Özel Ödülü de EMSAD Yönetim kurulu Başkanı Savaş Bal'a verildi.

Programda, Uygur Ailesine ve büyük usta Nejat Uygur adına hazırlanan onur ödülünü ise Nejat Uygur'un büyük oğlu Ahmet Uygur aldı. Ahmet uygur'a ödülü tertip komitesi başkanı Av. İbrahim Gök teslim eti.

Ahmet Uygur, programda yaptığı konuşmada, babası adına hazırlanan festivale katılmaktan ve bu ödül almaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Nejat Uygur Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement