Gaün'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Gaün'e Ziyaret

Irak Zaho Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulvahab Halit ve beraberindeki heyet, Gaziantep Üniversitesi'ni (GAÜN) ziyaret etti.

25.05.2014 12:43

Irak Zaho Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulvahab Halit ve beraberindeki heyet, Gaziantep Üniversitesi'ni (GAÜN) ziyaret etti.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Halit, Türkiye ve GAÜN ile yapılan işbirliğinin kendileri için son derece önemli olduğunu belirtti.

Bölgeleriyle Türkiye arasında ekonomik ve kültürel işbirliğinin giderek geliştiğini vurgulayan Halit, şunları kaydetti:

"Zaho Üniversitesi'nde geçtiğimiz yıl kurulan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde halen 58 öğrencinin eğitim görüyor. Bu öğrencilerimiz Gaziantep Üniversitesi'nden gelen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Soğukömeroğlu ve Dr. Hasan Karaca tarafından eğitiliyor.  Bölgemizde çok sayıda Türk işadamı ve bunlara ait iş yeri var. Zaho Üniversitesi ile Gaziantep Üniversitesi arasındaki bu işbirliğinin daha da gelişmesini istiyoruz.  Çünkü Türkiye bizim için önemli bir fırsat ve bu fırsatı değerlendirmeye kararlıyız."

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da Orta Doğu'daki kan ve gözyaşının ancak daha iyi bir eğitim ile sona ereceğine vurgu yaptı.

Zaho Üniversitesi ile başlatılan işbirliğinin gelişmesi gerektiğinin altını çizen Coşkun, "Bu amaçla, GAÜN'de eğitim almak isteyen Iraklı öğrencilerimize Türkçe öğrenmelerini sağlayacak bir TÖMER'in orada kurmayı düşünüyoruz. Böylelikle, lisans ve ön lisans eğitimi alacak öğrenciler, ülkelerinde Türkçe'yi öğrenecek ve burada hemen derslerine başlayacaklar" ifadelerini kullandı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaün'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement