Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un Darbedilmesi - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un Darbedilmesi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesini kınadı.

01.10.2015 13:29

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesini kınadı.

İGC Başkanı Misket Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının tüm cesur kalemleri korkutmaya yönelik olduğunu belirterek, Ahmet Hakan'ın bazı kesimlerce hedef gösterildiğini savundu.

Saldırganların yakalanmasının olumlu bir gelişme olduğunu ancak olayın arkasındaki isimlerin de mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğine işaret eden Dikmen, şunları kaydetti:

"Hürriyet gazetesinin etkin yazarlarından Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Ahmet Hakan'ın saldırıdan ağır yara almadan kurtulması ve saldırganların yakalanması sevindiricidir. Ancak önemli olan bir süredir açıkça tehdit edilen Ahmet Hakan'a yönelik bu saldırıyı organize edenlerin ortaya çıkarılmasıdır. Geçmişte de gazeteciler öldürülerek, dövülerek, hapse atılarak susturulmaya çalıştı fakat hiç biri yılmadı. Ahmet Hakan gibi cesur kalemler de bu tür alçakça saldırılara göz yummayacaktır ve kendi ifadesiyle 'doğru bildiği yolda ilerleyecektir'. Ülkemizdeki basın ve ifade özgürlüğüne kara bir leke daha düşüren bu saldırıyı şiddetle kınıyor, Ahmet Hakan Coşkun başta olmak üzere Hürriyet gazetesi ailesi ve basın camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un Darbedilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement