Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Fadıloğlu ve Tahmazoğlu, mahalle ziyaretlerini sürdürdü.

01.03.2014 17:05

AK Parti Şehitkamil Belediye Başkan adayı Rıdvan Fadıloğlu, Maaşkuyu caddesinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Fadıloğlu, mahalle esnafını tek tek gezerek vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Yeni dönemde çok daha farklı projeleri hayata geçireceklerini belirten Fadıloğlu, vatandaşlardan destek istedi.

Vatandaşlar da Fadıloğlu'nun hizmetlerinden memnun kaldıklarını kaydederek, önümüzdeki beş yıl içinde de güzel hizmetler göreceklerini ifade ettiler.

Ocaklar ve Güneş'te seçim koordinasyon merkezi açıldı

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Şahinbey Belediye Başkan adayı Mehmet Tahmazoğlu, Ocaklar ve Güneş mahallesinde seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı.

Tahmazoğlu, Şahinbey'in 817 bin kişilik nüfusuyla 69 ilden daha büyük olduğunu belirtti. 5 yılda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Sadece Güneş mahallesinin 27 bin 500 nüfusu var. Bu mahallemize 25 park yaptık. Şahinbey'in tamamında 392 park yaptık. Yine Güneş mahallemizin de sınır olduğu havaalanı yolunu Burç kavşağına bağlayacak olan 12 kilometre uzunluğunda 12 şeritli yolumuzu açtık. Asfaltlanmasına da başlayacağız. Yolumuz tamamlandığında ulaşımı rahatlatacağız. Yine 7 kilometre uzunluğunda 1 milyon 700 bin metrekare Türkiye'nin en büyük parkını yapıyoruz. Yeşilvadi parkımızın içerisine 40 bin ağaç diktik. 86 bin 500 metrekare büyüklüğünde gölet yapıyoruz. İnşallah iki ay sonra burada vatandaşlarımız kayıklarla gezebilecektir. Daima millet daima hizmet, durmak yok yola devam."

Konak mahallesini de ziyaret eden Tahmazoğlu, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. İş yerlerini dolaşarak esnafa "hayırlı işler" dileyen Tahmazoğlu, girdiği dikiş atölyesinde dikiş dikti.

Çevik'in sergisi ilgi görüyor

Çorumlu ressam Nilgün Ayşecik Çevik'in, kişisel resim sergisi ilgi görüyor.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre Çevik, son yıllarda her yıl Gaziantep'te sergi açarak sanatseverlerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Ebru tekniğini diğer resim teknikleriyle kaynaştırmak amacıyla başladığı çalışmalarının, kendisini bazı araştırmalara yöneltip farklı sonuçlara ulaştırdığını ifade eden Çevik, şunları kaydetti:

"Mademki bu topraklarda yaşıyoruz, o halde geçmiş kültürlerin izini sürerek bir yol haritası hazırlamak gerekiyor. Gelenekselden hedeflenen amaç budur. ve yine amaç, geçmişin tıpatıp aynısını kopyalama olmamalıdır. Ebru sanatının, kendini suyun akışkanlığına bırakan biçimlendirme gücünü görerek, ondan yararlanmak asıl hedefim. Çünkü aşılması gereken bir evredir o. Ayrıca, onu taklit etmenin günümüz sanatında yeri de yoktur. Böyle köklü bir sanat dalını yok mu saymalı? Elbette hayır. Ama, ondan yola çıkarak onu çağdaşlığa taşımak, yeni bir yorum getirmek zorunlu. Yaptığımın özü, bu anlayışta yatıyor."

Çevik'in, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'ndeki sergisi, 7 Mart'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement