Geleneksel Bülbülzade Vakfı İftarı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Bülbülzade Vakfı İftarı Yapıldı

Bülbülzade Vakfı ve İyilikder geleneksel iftar programı bu ramazanda da devam ediyor.

26.06.2015 12:05

Bülbülzade Vakfı ve İyilikder geleneksel iftar programı bu ramazanda da devam ediyor.

Bülbülzade Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İftar Programı Bülbülzade Vakfı Eğitim ve Hizmet Merkezi avlusunda yapıldı.

Anadolu Öğrenci Birliği öğrencilerinden Muhammed Polat'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda daha sonra İyilikder'in tanıtım filmi izlendi.

İftar programının açılış konuşmasını yapan Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, "Toprak için su neyse insan içinde Kur'an odur" diyerek ramazanın Kur'an'la buluşma ayı olduğunu vurguladı.

Ramazanın manevi açıdan, fırsatlar ayı olarak görülmesi gerektiğini belirten Aldemir, şöyle konuştu:

"Bizim ruhumuzu yorgun düşüren hastalıklarımızı tedavi etmenin vaktidir. Ramazan ve Kur'an bu fırsatı sunuyor bize. Ramazan insanın kendine gelmesi, özüne dönmesidir. Ramazan ruhumuzu yoran, üzen, zayıf düşüren meşguliyetlerden, mazeretlerden, davranışlardan kurtulmak için iyi bir fırsattır. Oruçla şeffaflaşan bedenimiz yepyeni dikkatler kazanıyor. Ezanı yeniden fark ediyoruz. Demek ki işitmemizde bir tazelik var. Ezanı işiten artık candır. Can kulağımız açılmaya başlamıştır. Ramazan bir ricattır. Ramazan Allah'ı hissetmektir. Bu alemin sahibini selamlama vaktidir. Ramazan Kur'an ayıdır. Kur'an'la biz bu ayda adım adım yeniden inşa oluruz."

Aldemir'in konuşmasının ardından kürsüye geçen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Ramazanın tüm insanlığa iyilikler ve güzellikler nasip etmesi temennilerinde bulundu.

Ramazanın her anlamda iyiliğin doğruluğun zirvesi olduğunu ifade eden Coşkun, "Ramazan bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin bulunduğu aydır. Coğrafyamızda insanın içini sızlatan tablolar yaşıyoruz. Ramazan vesilesiyle kardeşliği inşa edebilmenin vaktidir" diye konuştu.

İftara, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, ilçe müftüleri, eğitim yöneticileri, daire amirleri, Gaziantep ve çevre il ve ilçelerden gelen STK temsilcileri, Suriyeli misafirler, gönüllüler ve 680'i aşkın davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geleneksel Bülbülzade Vakfı İftarı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement