"Gelincik Projesi" Eskişehirlilere Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

"Gelincik Projesi" Eskişehirlilere Tanıtıldı

Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından, Ankara Barosu "Gelincik Projesi" bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

22.02.2013 17:14

Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından, Ankara Barosu "Gelincik Projesi" bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Eskişehir Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan, Ankara Barosu yönetim kurulu üyesi ve Gelincik Merkezi Başkanı Hilal Akdeniz, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.

Akdeniz, "Gelincik Projesi" ile amaçlarının şiddet olaylarına maruz kalan kadınların haklarının korunmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, proje için açılan merkezde kadın ve çocuk hakları konusunda uzman avukatların mağdur olan kadınlara yardımcı olduğunu söyledi.

Yaşanılan bir şiddet olayında kadınların Gelincik Merkezi'ni 7 gün 24 saat arayabileceklerini belirten Akdeniz, şöyle devam etti:

"Gelincik Merkezi'nde gönüllü rehber avukatlarımız bulunuyor. Şiddete maruz kalma durumunda aradığınızda rehber avukatlarla görüşme yapmanız sağlanıyor. Telefon görüşmesinden sonra avukatımız tarafından kişinin olayına özel hukuki bir yol belirlenecektir. Kalacak yeriniz olmaması durumunda, Ankara Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile belediyelerin sığınma evlerine yerleşme konusunda gerekli girişimler yapılacaktır. Ardından başlatılması gereken hukuki süreç varsa yine gönüllü avukatlarımız tarafından bu süreç takip edilecek. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi'ne dair yasa gereği şiddet uygulayan veya uygulama tehlikesi bulunan bireye karşı sizin güvenliğinize ilişkin koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması, buna bağlı olarak kanuna uyulmadığı durumda da savcılığa suç duyurusunda bulunulması yine avukatlarımız tarafından sağlanacaktır."

Ankara Barosu Genel Sekreter Üyesi ve Gelincik Projesi'nin gönüllü tek erkek avukatı olan Onur Bayraktar ise Ankara dışındaki şehirlerde de projenin uygulanmaya başladığını dile getirdi.

Ankara Barosu tarafından başlatılan projenin, Ankara Gelincik Merkezi'nde 21 rehber avukatı bulunuyor ve diğer şehirlere de proje tanıtılarak şiddet önleme merkezlerinin oluşturulması sağlanıyor.

Düzenlenen toplantıya avukatlar ve eğitimciler katıldı.

Muhabir: Hicret Özkan

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Gelincik Projesi' Eskişehirlilere Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement