Gökova Körfezinin Cennet Koyları Havadan Görüntülendi - Son Dakika
Yerel

Gökova Körfezinin Cennet Koyları Havadan Görüntülendi

Tarihi özellikleriyle her yıl 3 milyonun üzerinde yabancı turisti çeken Muğla, bünyesinde barındırdığı doğal güzelliklerle de farklı düşlere ev sahipliği yapıyor.

28.10.2014 15:08  Güncelleme: 16:16

Turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve muhteşem doğasıyla yerli ve yabancı misafirlere unutulmaz bir tatil imkanı sunan Muğla, her yıl 3 milyonun üzerinde yabancı turisti ağırlıyor.

Güney Ege'nin maviyle yeşilin buluştuğu noktalarında büyüklü küçüklü sayısız koya sahip Muğla, bin 484 kilometre kıyı uzunluğuyla dünyanın farklı yerlerinden gelen turistlerin hayallerine ev sahipliği yapıyor.

Muğla'da yaklaşık 50 bin kişi, haftalık düzenlenen gezilerde kiraladıkları özel yatlarla Ege'nin lacivert koylarında mavi yolculuğun keyfini yaşıyor.

Gökova Körfezi'ndeki Akyaka, Kandilli Koyu, Lacivert Koy, İnce Kum Plajı ve Sedir Adası'nın muhteşem güzelliği, gazeteciler tarafından havadan görüntülendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Muğla'nın diğer turizm bölgelerinden farklı olarak deniz turizminde farkını ortaya koyduğunu söyledi.

Muğla'da mavi yolculukta Bodrum, Gökova, Fethiye, Hisarönü Körfezi, Marmaris, Dalyan, Göcek'in en fazla kullanılan rotalar arasında bulunduğunu anlatan Çelik, bölgedeki koyları en çok İngiliz, Fransız, İtalyan, Hollandalı, Alman, ABD'li, İsrailli ve Belçikalı turistlerin ziyaret ettiğini bildirdi.

Muğla'da binlerce kişinin günübirlik teknelerle turlara katıldığına işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

"Bölgemizde her geçen yıl hem mavi yolculuk hem de günübirlik tur teknesi anlamında turizm faaliyetine katılan sayısı artıyor. Turistler Gökova Körfezi'nde sabah saatlerinde demir alan tur tekneleriyle Kandilli Koyu, Lacivert Koy, İnce Kum plajı, Sedir Adası ve Gelibolu Adası Su Altı Mağaralarının eşsiz güzellikteki doğasını görüyor." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gökova Körfezinin Cennet Koyları Havadan Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement