Gönül Elçileri" Projesi Didimli Bayanlara Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri" Projesi Didimli Bayanlara Anlatıldı

Gönül Elçileri" Projesi Didimli Bayanlara Anlatıldı

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde başlatılan ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu'nun öncülük ettiği ‘1001 Sevgi Gönüllüleri’ projesinin son toplantısında ‘Gönül elçileri’ projesiyle ilgili bayanlara bilgi verildi.

14.01.2014 14:06

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde başlatılan ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu'nun öncülük ettiği '1001 Sevgi Gönüllüleri' projesinin son toplantısında 'Gönül elçileri' projesiyle ilgili bayanlara bilgi verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Sayın Başbakanın değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlattıkları "Toplum kalkınmasında Gönül elçileri projesi'nin ikinci alt bileşeni olan 'Kadın ve Güçlenme' kapsamında 'Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi' hazırlandı. Bu bağlamda Didim'de yaşayan Kadınların istihdamının arttırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmaların tanıtılması ile ilgili bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Aydın Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinden görev yapan Çocuk Gelişim Uzmanı Selvinaz Saçan katılarak bilgilendirme çalışması yaptı. Yoğun ilgi ile gerçekleşen toplantıda "Gönül elçisi nasıl olunur, neler yapar, çalışma alanları nerelerdir" gibi konularda bilgiler verildi. Didim'de İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu yaptığı konuşmasında himayelerinde başlatılan ve hala devam eden 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun Gönül Elçisi projesi için oldukça önemli bir veri oluşturduğunu ifade edilmiştir.

"KADINLARA YÖNELİK MESLEKİ EĞİTİMLER"

Ayrıca Kadına yönelik başlatılan mesleki eğitim çalışmalarından biri olan Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lise ve Açık Meslek Lisesine devam edecek olan ve eğitime katılmak isteyen kadınların Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kayıt yaptırabilecekleri bildirildi. İlçede kadın istihdamına yönelik açılan kurslarımızdan Çağrı Merkezi elemanı, Temel Muhasebe kursu, Aşçı Çırağı, Ön Büro elemanı, Manikür ve Pedikür teknikleri kurslarının halen devam etmekte olduğu bu kurslarımıza yeni kayıt yaptırmak isteyenlerin ilgili müdürlüklere müracaat etmeleri istenirken, En son kayıt tarihinin 3 Şubat 2014 ile 14 Şubat 2014 tarihleri arasında olduğudile getirildi. Toplantıya katılan tüm konukların birer gönül elçisi olduğu vurgulanarak toplumun duyarlılığı sağlanması istenmiştir. Aydın Aile ve Sosyal Politikalar web adresi(aydin.aile.gov.tr)'den gönüllülük başvurularının yapılabileceği ifade edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri' Projesi Didimli Bayanlara Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement