Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemi Devam Ediyor

Genel seçimlerde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanmaya devam ediyor.

03.06.2015 17:30

Genel seçimlerde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanmaya devam ediyor.

Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapılarının bulunduğu Edirne'de Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule gümrük kapılarında kayıtlı seçmenler oylarını verebiliyor.

Türkiye'ye yıllık iznini kullanmak üzere gelen seçmenler, oy verme işlemi için ayrılan peronlarda oylarını kullanıyor.

Oy verme işlemi 7 Haziran Pazar günü saat 17.00'de sona erecek.

Oy verme işleminin başladığı 8 Mayıs'tan bu yana Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 4611, Pazarkule Gümrük Kapısı'nda 66, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda 267, İpsala Gümrük Kapısı'nda 1300 seçmen oy kullandı.

"Oy verme işlemi sorunsuz devam ediyor"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır kapılarında oy verme işleminin sorunsuz devam ettiğini söyledi.

Şahin, sınır kapılarında oy verme işleminin 24 saat usulüne göre sürdüğünü ve bu yıl seçimlere yoğun bir katılım olduğunu belirtti.

Seçim kampanyalarının da huzurlu ve demokratik bir ortamda devam ettiğini, tatsız  bir olayın yaşanmadığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar huzur ve barış şehri olan Edirne'de seçimlerle alakalı bir sıkıntı olmamıştır. Bu seçim sürecinde de bugüne kadar herhangi bir olay yaşamadık ve yaşayacağımızı da düşünmüyorum. Seçim kampanyaları sevgi  ve saygı çerçevesinde demokratik bir şekilde sürdürülmektedir. Bu, Edirne halkının olgunluğunu göstermektedir. Edirne'de seçimlerle alakalı her türlü tedbir alınmış olup, vatandaşlarımız huzurlu ve güvenli bir ortamda oylarını kullanabilirler. Daima seçime katılımın yüksek olduğu ilimizde, bu pazar günü gerçekleştirilecek seçimde vatandaşlarımızın demokratik haklarını kullanarak yüksek oranda seçime katılacaklarına inanıyor ve bu seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement