Halk Oyunları Kursiyerlerini Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Halk Oyunları Kursiyerlerini Bekliyor

Halk Oyunları Kursiyerlerini Bekliyor

Bayraklı Belediyesi, halk oyunları ekiplerinde yer almak isteyenler için yeni dönem kurs kayıtlarının başladığını bildirdi.

02.10.2015 10:21

Bayraklı Belediyesi, halk oyunları ekiplerinde yer almak isteyenler için yeni dönem kurs kayıtlarının başladığını bildirdi.

Bayraklı Belediyesi ile BAY-FEM Gençlik ve Spor Kulübü, yeni dönem halkoyunu ekibi kurmak için kolları sıvadı. 7-12, 13-25, 26 ve üstü olmak üzere üç ayrı yaş grubundaki halk oyunları kurslarına katılmak isteyenlerin ücretsiz olarak kayıt yaptırabileceği bildirildi. Kursiyerler yıl boyunca konusunda uzman eğitmenlerden zeybek başta olmak üzere halay, Roman, Burdur, Üsküp ve Karadeniz yörelerinin seçkin oyunlarını öğreneceği, çalışmaların önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar yoğun şekilde devam edeceği belirtildi.

Folklorcular, Bayraklı Belediyesi'nin yıl içerisinde düzenleyeceği çeşitli etkinliklerinde sahne alarak, öğrendiklerini düzenlenecek bir gecede seyirciye sergileyecek. Başvurular ise Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü, semt merkezlerine yapılacak.

Unutulan değerlere sahip çıktıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Halk oyunu da bu yüzyılda ihmal edilen bir değerimiz. Türkiye'nin 7 ayrı bölgesine ait birbirinden güzel oyunlara sahibiz. Belediye olarak da 7 den 70'e herkesi folklor yapmaya değerlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Oyunları Kursiyerlerini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement