Hatay'da 6 Mekanda Arkeolojik Kazı Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Hatay'da 6 Mekanda Arkeolojik Kazı Çalışmaları

Antakya Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Demet Kara, bu yıl il genelinde gerçekleştirilen kazılarda çıkan eserlerin Hatay'ın arkeolojisine ışık tutmakta olduğunu söyledi.

31.07.2011 09:24

Antakya Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Demet Kara, bu yıl il genelinde gerçekleştirilen kazılarda çıkan eserlerin Hatay'ın arkeolojisine ışık tutmakta olduğunu söyledi.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl içerisinde Hatay'da 6 mekanda kazı çalışması gerçekleştirildiğini belirtti.

Kazılarda çıkan eserlerin yer darlığı nedeniyle müzede depoda tutulduğunu, Maşuklu beldesinde yeni müzenin tamamlanmasıyla bu sorunun giderileceğini ifade eden Kara, şöyle devam etti:

"Hatay'da gerçekleştirilen kazılardan önemli olanlardan birisi Antakya Haraparası Mahallesinde bir otel inşaat sırasında bulunan mekandır. Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hatice Pamir'in katılımında gerçekleştirilen kazılarda geç antik çağı ve sonrasına ait bronz kemer, tokalar, ok uçları, sikke, mimari ve heykel parçaları gibi yaklaşık 2 bin 400 eser bulundu. Toronto Üniversitesi'nden Prof. Dr. Timothy Harrison'un başkanlığında Reyhanlı ilçesi Demirköprü köyü yakınlarında bulunan ve kazı çalışmaları devam eden Tell Tayinat höyüğünde Genç Hitit dönemine ait aslan heykeli ve tasvirli kayde parçaları bulundu. Erzin'de İsos, Reyhanlı ilçesinde, Kavakçık köyü ve Aççana, Dörtyol'da Kinet Höyüğündeki kazılar devam etmektedir"

Kara, kazıların ağustos ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da 6 Mekanda Arkeolojik Kazı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement