Hayrabolu'da Vatandaşlar Kansere Karşı Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Hayrabolu'da Vatandaşlar Kansere Karşı Bilgilendirildi

Hayrabolu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından kurulan stant ile vatandaşlar kansere karşı bilgilendirildi.

17.04.2015 17:30

Hayrabolu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından kurulan stant ile vatandaşlar kansere karşı bilgilendirildi.

Hayrabolu Toplum Sağlığı Başkanı Hatice Kübra Ülker, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  kanser hastalığında erken teşhisin önemli olduğunu söyledi.

Kanserin vücuttaki hücrelerin anormal ve kontrolsüz şekilde çoğalmasıyla oluşan bir hastalık oduğunu ifade eden Ülker, "Kanser günümüzün en önemli sağlık sorunudur. Sigara ve alkol kullanımı, kimyasal maddeler, radyasyon, çevresel faktörler, hormonal ve genetik nedenler, virüsler, kötü beslenme alışkanlığı gibi faktörler kanserin oluşumunda önemli rol oynar" dedi.

Kanserin birçok belirtisi olduğunu anlatan Ülker, şöyle konuştu:

"İyileşemeyen yaralar, beklenmeyen kanamalar ve akıntılar, yutma güçlüğü ve hazımsızlık, siğil ve benlerde meydana gelen büyüme, kanama, renk değişikliği, nedeni belli olmayan ani kilo kayıpları, 15 günden uzun süren ses kısıklığı, ateş ve öksürük kanserin belirtileri olabilir.  Aile hekimliklerinde ve kanser erken teşhis ve tarama merkezlerinde, 30-65 yaş kadınlara rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş kadınlara meme kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerin iki yılda bir kolorektal kanser taraması yaptırması gerekiyor. Bu konuda Hayrabolu Toplum Sağlık Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezlerinden gerekli bilgilere ulaşılabilir."

Açılan stantta vatandaşlara kanserle ilgili bilgi ve broşürler dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayrabolu'da Vatandaşlar Kansere Karşı Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement