HDP Ve DBP Beşiri Teşkilatlarından Ortak Açıklama - Son Dakika
Yerel

HDP Ve DBP Beşiri Teşkilatlarından Ortak Açıklama

HDP Ve DBP Beşiri Teşkilatlarından Ortak Açıklama

HDP ve DBP Beşiri İlçe Başkanları, Beşiri Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

22.10.2015 07:35

HDP ve DBP'ten ortak açıklama

Beşiri Belediye Başkanının önce tutuklanması ve ardından görevden uzaklaştırılması, HDP ve DBP Beşiri ilçe yöneticilerinin tepkisini çekti.

HDP Beşiri İlçe Başkanı Ahmet Ekinci, seçilmişlere yönelik uygulamayı, politik cezalandırma ve sindirme olarak nitelendirdi. DBP İlçe Başkanı İbrahim Ağar ise durumun açık bir kanunsuzluk olduğunu söyledi.

"1 KASIM'DA BU KANUNSUZLUĞA DUR DİYECEĞİZ"

Batman, Beşiri, İkiköprü ve Balpınar Belediye Eş Başkanları ile Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis üyelerinin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması, her iki partinin tepkisine neden oldu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Beşiri İlçe Başkanı İbrahim Ağar ve HDP Beşiri İlçe Başkanı Ahmet Ekinci, uygulamaya tepki göstererek, "Bu bir hukuksuzluktur ve halkın iradesine yapılmış bir antidemokratik uygulamadır" şeklinde açıklamada bulundular. Halkın seçilmişlerinin atanmış biri tarafından görevden alınmasının demokratik ve çağdaş ülke normlarına aykırı olduğunu ifade eden Ağar ve Ekinci, yaptıkları ortak açıklamada "Ülkemiz, demokratik, hukuk ve sosyal bir devlet yapısı ile idare edilmektedir. Ancak, son zamanlarda Kürt halkının seçilmişlerine yönelik antidemokratik, siyasi ve ideolojik baskı uygulanmaktadır. AKP Hükümetinin yargıyı, yürütmeyi, yasamayı kendi profiline uydurma, muhaliflere baskı ve şiddet ile sindirme politikaları kapsamında bu seçilmiş kişiler cezalandırılmaktadır. Halkımız, 1 Kasım seçiminde bu uygulamaya dur diyecektir" ifadesini kullandılar.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP Ve DBP Beşiri Teşkilatlarından Ortak Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement