Hisarcık'ta Hıdrallez Geleneği - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Hıdrallez Geleneği

Hisarcık\'ta Hıdrallez Geleneği

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Hıdırellez Günü’nde çay kenarında bir araya gelen kadınlar, Kur’an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okuyup dua ederek dilek tuttular.

07.05.2016 11:11

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Hıdırellez Günü'nde çay kenarında bir araya gelen kadınlar, Kur'an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okuyup dua ederek dilek tuttular.

Halk arasında " Hızır Günü " olarak adlandırılan, Hızır Aleyhi selam ve İlyas Aleyhi selam'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilen Hıdrellez, gününde Cumhuriyet Mahallesi Arpalık mevkiinden geçen Kocaçay'ın kenarı özellikle kadınların uğrak yeri oluyor. Kağıtlara yazılan dileklerin akarsuya atılması halinde isteklerin o yıl içinde gerçekleşeceğine inanan kadınlar çay kenarında Yasin-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okuyup, iki rekat namaz kılıp dua ettikten sonra dilek kağıtlarını sardıkları taşlarla birlikte çaya atıyorlar. Vatandaşlar, tuttukları dileklerin gerçekleşeceğine inandıklarını söylediler. Bu arada 4 yapraklı yonca bulunup cüzdanına koyulduğunda paranın eksilmeyeceğine inananlar, tabiatta 4 yapraklı yonca arayışına girdikleri görülüyor.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Hıdrallez Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement