Hizan Kaymakamı İnci Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hizan Kaymakamı İnci Açıklaması

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, "2. Bahar ve Çocuk Şenlikleri"ni değerlendirdi.

28.04.2015 12:55

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, "2. Bahar ve Çocuk Şenlikleri"ni değerlendirdi.

İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenlik ve festivallerin bölgede yaşayan insanların kaynaşmasını, bir araya gelmesini sağladığını söyledi.

"Bölge insanı çözüm sürecini sahipleniyor" diyen İnci, Hizan'da hayatın artık normal seyrine girdiğini ifade etti.

Bölge ve yöre insanının çözüm sürecini sahiplendiğini anlatan İnci, şunları kaydetti:

"Şenlik ve festivaller, ülkenin hemen hemen her yöresinde, her il ve her ilçesinde gerçekleşiyor. Bu programlar, bölgede yaşayan insanların dayanışmasına, kaynaşmasına, bir araya gelmesine ve yaşadıkları toprakları, bölgeyi sahiplenmesine ciddi anlamda katkıda bulunuyor. 18-19 Nisan tarihlerinde düzenlediğimiz şenliklerle Hizan'da adeta bir karnaval havası yaşandı. Şenlikler kapsamında çok çeşitli programlarımız oldu. Çocuklar ve yetişkin insanlara yönelik farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Yetim, öksüz ve fakir ailelerin çocukları için sünnet şöleni düzenledik. Bu çerçevede 250 çocuk sünnet oldu. Özellikle gelişmiş il ve ilçelerde sahne alan bir illüzyon grubunu ilçemize getirterek vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Grup Tillo, 4 dilde ilahiler seslendirdi. Mustafa Özarslan konseri ile programımız son buldu. Programa ilçe merkezi ve köylerin yanı sıra Bitlis merkez ve diğer ilçelerden de çok yoğun katılım vardı. Bu da programa tüm Bitlis'in teveccüh ettiğinini gösteriyor."

Bu programların insanların dayanışmasına, kaynaşmasına ve yaşadıkları toprakları, bölgeyi sahiplenmesine, aile duygusunun oluşmasına çok ciddi anlamda katkı sunduğunu belirten İnci, hayatın normal şartlarda devam ettiği yerlerde bu etkinliklerin düzenlendiğini dile getirdi.

İnci, "Özellikle bölge insanının, sürecin ortaya çıkardığı imkanlardan faydalanabilmesi adına bu programı gerçekleştirdik" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan Kaymakamı İnci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement