Hocalı Katliamı'nın 23. Yılı - Son Dakika
Yerel

Hocalı Katliamı'nın 23. Yılı

ZONGULDAK (AA) – Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanı Özgür Kurt, Hocalı Katliamı'nın dünyanın gözleri önünde yapılan en büyük soykırım olduğunu söyledi.

26.02.2015 15:44

ZONGULDAK (AA) – Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanı Özgür Kurt, Hocalı Katliamı'nın dünyanın gözleri önünde yapılan en büyük soykırım olduğunu söyledi.

Kurt, Madenci Anıtı önünde Hocalı Katliamı'nın 23. yılı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, katliamın Azerbaycan ve Türk dünyası için en acı günlerden biri olmasının yanı sıra insanlık tarihi için de kara bir leke olduğunu söyledi.

Ermeniler'in 613 kişiyi katlettiğini hatırlatan Kurt, şunları kaydetti:

"Yaşanan sadece insanların katledilmesi değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış olduğu, gözlerinin oyulduğu tespit edildi. Hamile kadınlar ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlendi. Yakın bir tarihte ve bütün insanlığın gözleri önünde yaşanmıştı o kara gece. Yüzlerce insan, o gece hunharca, barbarca öldürüldü. Hiç kimsenin aklına gelmeyecek işkence yöntemleri bu insanların üzerinde denendi. Hocalı soykırımına katılmış Ermeniler'in ve onların yardımcıları yaptıkları, insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara karşı olarak işlenmiş bir soykırımdır."

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hocalı Katliamı'nın 23. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement