İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre Bisiklet Turu" Başladı - Son Dakika
Yerel

İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre Bisiklet Turu" Başladı

Şanlıurfa'dan, Nevruz kutlamaları kapsamında "İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre Bisiklet Turu"na katılan bisikletçiler, Şırnak'ın Cizre ilçesine hareket etti.

17.03.2015 17:43

Şanlıurfa'dan, Nevruz kutlamaları kapsamında "İbrahim'den Nuh'a Urfa- Cizre Bisiklet Turu"na katılan bisikletçiler, Şırnak'ın Cizre ilçesine hareket etti.

Türkiye'yi Pedallıyorum Bisiklet Grubu ile Batman Turizm Derneği organizasyonuyla gerçekleştirilen tur kapsamında aralarında kadınlarında bulunduğu 10 ilden 10 bisikletçi, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bir araya geldi.

Grup temsilcisi Cengiz Yargıç, Şanlıurfa'nın Hz. İbrahim, Cizre'nin ise Hz. Nuh peygamberin memleketi olduğunu anımsattı.

Bölgede barış ve kardeşlik mesajı verebilmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirten Yargıç, "Hedefimiz çözüm süreci ile bölgede artan barışı, kardeşliği ve huzuru ülkeye duyurmaktır. Bu bölge artık olumsuzluklarla anılmıyor. Bu amaçla Hz. İbrahim peygamberin memleketi Şanlıurfa'dan Nuh peygamberin memleketi Cizre'ye uzanacak bisiklet turuna başlıyoruz. Etkinliğimiz 5 gün sürecek" dedi.

Bisikletçiler bir sonraki durakları olan Viranşehir'e doğru hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre Bisiklet Turu' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement