İç Güvenlik Paketi - Son Dakika
Yerel

İç Güvenlik Paketi

Tunceli'de bir grup, Meclis'te görüşülen İç Güvenlik Paketi'ni protesto etti.

26.02.2015 16:32

Tunceli'de bir grup, Meclis'te görüşülen İç Güvenlik Paketi'ni protesto etti.

Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelen grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Seyit Rıza Parkına yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan avukat Barış Yıldırım, "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmeye devam edildiğini hatırlattı.

Paketin temel insan hak ve özgürlüklerini ihlaline sebebiyet verebilecek düzenlemeler içerdiğini ileri süren Yıldırım, "Anılan düzenlemeler bireylerin temel hak ve özgürlüklerini keyfi şekilde sınırlayan ve hukuk güvenliğini ortadan kaldıran düzenlemelerdir. Hiçbir toplumsal ve siyasal sorun güvenlikçi yaklaşımla çözülmedi, çözülemez. Gelinen noktada güvenlik paketlerine değil özgürlük paketlerine ihtiyaç vardır. Hükümet temel insan hakları normlarıyla uyumlu hukuksal düzenlemeler yapmalı ve uygulamalıdır" ifadelerini kullandı.

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ve Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel'in de destek verdiği grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İç Güvenlik Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement