İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu Açıklaması

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Dershaneler gelecek dönem, eğitim öğretim hayatının içerisinde olmayacak" dedi.

31.07.2015 12:15

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Dershaneler gelecek dönem, eğitim öğretim hayatının içerisinde olmayacak" dedi.

Çandıroğlu, Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, okullarda yeni eğitim döneminde açılması planlanan kurslar için bütün hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Dershanelerin kapatılmasına ilişkin yasa yürürlüğe girdiği ilk günden itibaren ortaokul ve liselerde tüm öğrencilere kurs imkanı sağlamak için çalışmaya başladıkları belirten Çandıroğlu, "Dershaneler gelecek dönem, eğitim öğretim hayatının içerisinde olmayacak" dedi.

Kayseri'de 15 temel lise ve 9 ortaokulda dönüşüm sağlandığını ifade eden Çandıroğlu, şöyle devam etti:

"Geçen sene yaptığımız gibi bütün ortaokul ve liselerimizde kurs planlaması yapmış durumdayız. Çocuklarımıza katkı sağlayacağını düşündüğümüz süreçlerin bütün planlamasını yaptık. Bu kurslar sadece eğitime devam eden öğrencilerimize yönelik olmayacak, mezun olan öğrencilerimiz için de bir çalışmamız var. Mezun olup bize başvuru yapan hiçbir öğrencimizin talebini geri çevirmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın dershaneler kapatıldığı için herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yok. Biz bu sürece hazırız."

Çandıroğlu, kurslarda her sınıfta en fazla 20 öğrencinin olacağını belirterek, ortaokullarda 3 bin sınıfta 60 bin öğrenciye, liselerde 2 bin sınıfta 40 bin öğrenciye, mezun olanlar için de 500 sınıfta 10 bin öğrenciye kurs planlaması yaptıklarını kaydetti.

Okullara vitrifiye yardımı

Öte yandan, toplantı öncesi Turkuaz Seramik AŞ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 4 bin parça vitrifiye yardımına ilişkin protokol imzalandı.

Şirket tarafından hibe edilecek vitrifiyelerin il merkezi ve ilçelerdeki okullara dağıtılacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement