İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Lapseki ilçesinde, Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

18.07.2014 15:05

Lapseki ilçesinde, İsrail'in Gazze saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD) Lapseki Şubesinin çağrısıyla toplanan vatandaşlar, İskele Camisi bahçesinde cuma namazı sonrası toplandı.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyeleri Tayfun Sevim ve Hasan Engin ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş'ın da bulunduğu grup, gıyabi cenaze namazını kıldıktan sonra yürüyüşe geçti.

İsrail yönetimi aleyhine slogan atan grubun yürüyüşü sonrası konuşan Dernek Şube Başkanı Metin Acar, 3 Yahudi gencin kaybolması bahane edilerek başlatılan saldırıların, şiddeti artırılarak sürdürüldüğünü söyledi.

Birleşmiş Milletler, ABD ve başta İngiltere olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinin, saldırıları bir savunma hakkı olarak nitelediğini vurgulayan Acar, şöyle konuştu:

"3 gencin kaybolmasından da öldürülmesinden de İsrail istihbaratı sorumludur. Karşımızda, ramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan, aşağılık bir zihniyet vardır. Saldırılarda meskenlerin yanı sıra mabetler ve sağlık merkezleri de vurulmuştur. Mabetlere yapılan saldırılar, siyonist İsrail'in kendinden başka kutsalının olmadığının göstergesidir. Sağlık merkezine düzenlenen saldırılar, siyonist İsrail'in düşük yoğunlukta bir soykırım yaptığının göstergesidir."

Acar, Filistinli Müslümanların acilen gıda ve ilaç yardımına ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement