Kağızman Kayısısı, Kars Ekonomisine Katkı Sağlayacak - Son Dakika
Yerel

Kağızman Kayısısı, Kars Ekonomisine Katkı Sağlayacak

Kağızman Kayısısı, Kars Ekonomisine Katkı Sağlayacak

Kars'ın Kağızman ilçesindeki kayısı yetiştiricileri, bu yıl kayısı satışından önemli oranda gelir bekliyor.

02.07.2014 13:01  Güncelleme: 14:10

Malatya ve Iğdır'da olgunlaşma döneminde etkili olan dolu nedeniyle üretiminde sıkıntı yaşanan kayısının yetiştiği merkezlerden olan Kars'ın Kağızman ilçesindeki yetiştiriciler, bu yıl kayısı satışından önemli oranda gelir bekliyor.

Kayısı üreticisi Engin Toner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kağızman kayısısının tadının lezzetli olduğunu belirterek, hasada başladıklarını söyledi.

İlçede bazı mahallelerde kayısı ağaçlarına dolu vurduğu için küçük çaplı sıkıntı yaşadıklarına dikkati çeken Toner, buna rağmen yetişen ürünlerin hasadına başlandığını ifade ederek, "Kayısılarımız olgunlaştı, şimdi topluyoruz. Büyük şehirlere göndermek için soğuk hava depolarına yüklemeye başladık" dedi.

Toner, bölgede 'has erik' diye isimlendirilen kayısıdan önemli ölçüde gelir beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kağızman'da ağcanebat, ham erik, has erik, şekerpare, beyaz erik gibi kayısılarda bulunuyor. Abrıgoz ise yaz ve güz abrıgozu olarak iki çeşit üretilir. Kayısı Kağızman'da geçim kaynaklarından birini oluşturuyor. Başta İstanbul, Ankara, Bursa, Trabzon olmak üzere çeşitli illere pazarlanıyor. Kayısı kurusundan açma yapılıyor. Açmanın kurutularak da satışı yapılmaktadır. Özellikle şekerpare ve abrıgoz cinsi kayısı üretimi yapılan ilçemizde yaklaşık 20 bin tonun üzerinde ihracat hedefliyoruz. Bunun da ilçemize yüksek miktarda gelir sağlamasını bekliyoruz."

Toptancı halinde çalışan komisyoncular da bu yıl satışların iyi geçtiğini ve üreticinin yüzünün güleceğini kaydetti. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kağızman Kayısısı, Kars Ekonomisine Katkı Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement