Katlı Yol' İtirazları Yine Reddedildi - Son Dakika
Yerel

Katlı Yol' İtirazları Yine Reddedildi

Katlı Yol\' İtirazları Yine Reddedildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Canik-Tekkeköy arasında yapılması planlanan katlı yolla ilgili itirazları görüşerek tekrar oy çokluğuyla reddetti.

14.02.2014 18:31

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Canik- Tekkeköy arasında yapılması planlanan katlı yolla ilgili itirazları görüşerek tekrar oy çokluğuyla reddetti. Görüşmeler sırasında AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi şubat ayı 4. birleşimi Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinden olan Tekkeköy ilçe sınırlarında, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün yapması planlanan farklı seviyeli kavşaklar (viyadüklü yol) ile ilgili Tekkeköy Belediyesi, Mimarlar Odası Samsun Şubesi ve vatandaşların yaptıkları itirazların görüşmelerinde AK Parti ile MHP'li bazı meclis üyeleri arasında tartışma çıktı.

Görüşmelerde söz alan MHP'li Meclis Üyesi Cemalettin Kola, "Karayolları Genel Müdürlüğü ve Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü istediği için bu yolu yapmak zorunda değiliz. Samsun'a 'Doğu Çevre Yolu' eninde sonunda yapılacak. Başka çözümler varken neden ısrarcıyız. Sivil toplum kuruluşlarının önerilerini neden dinlemiyoruz? Bence vazgeçelim" dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Samsun-Çarşamba karayolu üzerine yeni hizmet binasının temelini attığımızda seviyordum ilçemizin gelişimini ve güzelleşmesini daha iyi göstereceğiz diye. Ancak bu katlı yol bu sevincimizi kursağımızda bıraktı. Adana'da, Antalya'da ve ya Mersin'de harita üzerinde Tekkeköy'ü soracak olurlarsa 'viyadüğü en çok olan ilçe' olarak söyleyeceğim" diye konuştu.

MHP'li Meclis Üyesi Erdem Okan, "1950'lerdeki planlama uygulandı ve şimdi sıkıntı yaşıyoruz. Bu yol işini bence bir kez daha düşünelim. Teknik insanlardan oluşan sivil toplum örgütlerinin bu konudaki görüşleri ortadadır. Bu konuya bence dikkatli yaklaşmak lazımdır. 50 yıl sonra arkamızdan söz söyletmeyelim" şeklinde konuştu.

CHP'li Meclis Üyesi İbrahim Saraç, "Gecen komisyon görüşmelerinde söyledim, yine söylüyorum. Arkadaşlar ne olur karar verirken sağduyulu olun ve Samsun'a yardımcı olun" ifadelerini kullandı.

CHP'li Meclis Üyesi Feride Tosun, "Bu kararlar bizim adımıza da şehir adına da kırıcı oluyor. Bu son dönemimizde bu işe bence 'dur' diyelim" açıklamasında bulundu.

CHP'li Meclis Üyesi Suat Hayri Erdönmez, "Sorun Samsun'un geleceği ise dostluklar bu bağlamda ayrılıyor. Bizler dayatma projelere dur demeliyiz" görüşlerine yer verdi.

AK Parti'li Meclis Üyesi Necip Çift, "Bu yollar olmazsa olmazlardandır. Durumun çevre ve denizle alakası yoktur ya da görsellikle. Biz her imzamızın arkasında doğru bir iş yapıyoruz. Bize ileriki yıllarda 'helal olsun' diyecekler" dedi.

AK Parti'li Meclis Üyesi Emin Kazım Şen, "Projeyi hızlı hayata geçirebilmek için herkes üzerine düşeni yapsın" ifadelerine yer verdi.

Meclis Başkanvekili Turan Çakır ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Yapılan itirazlar gündeme alındı ve incelendi. Teknik incelemeler yapılmadan meclisimize gelmesi mümkün değil. Devletimizin teknik adamları geldi inceledi ve uygun gördü. Sizler duruma siyasi bakabilirsiniz, ben buna saygı duyarım. İnşallah onaylanırsa, gelecekte insanlar bu meclise teşekkür eder. O tarafa son zamanlarda yapılan yatırımlar, ileride trafiğe ciddi anlamda yoğunluk getirecek. Hayat standartlarını yükseltmek için bu tarz yatırımlar ve projeler hayata geçiriliyor. Görsellik ve görüntü kirliliği tartışılabilir ancak gelişmiş ülkelerde bu tarz yapılar ve projeler çok var."

Görüşmelerin ardından, Tekkeköy Belediyesi, Mimarlar Odası Samsun Şubesi ve vatandaşların yaptıkları itirazlar oy çokluğuyla reddedildi.

Birleşim 25 maddenin daha görüşülerek karar bağlanmasıyla son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Katlı Yol' İtirazları Yine Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement