Keban'da Müftülük ve Kuran Kursu Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika
Yerel

Keban'da Müftülük ve Kuran Kursu Hizmet Binası Açıldı

Keban Müftülüğü ve Çırçır Şelalesi Kuran Kursu hizmet binalarının açılışı gerçekleştirildi.

27.06.2013 17:44

Keban Müftülüğü ve Çırçır Şelalesi Kuran Kursu hizmet binalarının açılışı gerçekleştirildi.

Keban Kaymakamı Ahmet Arık, Fırat Mahallesi'nde 400 metrekare alana Keban Alabalık AŞ tarafından yaptırılan Müftülük ve Çırçır Şelalesi Kuran Kursu hizmet binalarının açılışında yaptığı konuşmada, bu tür kurumların hem insanların kalplerinin kaynaştığı hem de Allahı'n öğrenildiği bilgi mekanları olduğunu kaydetti.

Belirttiği kurumların aziz vatanın tapuları olduğunu belirten Arık, "Şu bir gerçektir ki gelecek kuşaklara borcumuzu ödemenin en kolay yolu onların geleceğine yatırım yapmaktır. Geleceğe yatırım yapmanın en etkili yolu eğitimdir. Din eğitimi ise eğitimin vazgeçilmez bir unsurudur" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan ise müftülük ve Keban Alabalık AŞ arasında müftülük hizmet binası, Kuran kursu ve lojman yapım protokolünün imzalandığını hatırlatarak, "Nihayetinde tüm din hizmetlerinin yapılabileceği, her alanda eğitim faaliyetlerini sürdürebileceğimiz, sosyal ve kültürel alanda hizmet edebileceğimiz bir hizmet binası topluma kazandırılmış oldu. 4 Mayıs 2012 tarihinde temeli atılan hizmet binamız 13 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır" dedi.

Keban Alabalık Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek de Türkiye için çalışmaya hep devam edeceklerini vurgulayarak, kentte kazandıklarını tekrardan aynı topraklara yansıtmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından okunan Kuran-ı Kerim'in ardından yeni hizmet binası Elazığ Valisi Muammer Erol ile öteki ilgililer tarafından açıldı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keban'da Müftülük ve Kuran Kursu Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement